Microsoft face angajari in Romania: Cauta sute de specialisti

Joi, 08 Octombrie 2015, ora 17:13
4365 citiri
Microsoft face angajari in Romania: Cauta sute de specialisti
Foto: Twitter/Microsoft

Microsoft va angaja cateva sute de specialisti IT in Romania in urmatorii cinci ani, avand in prezent 700 de salariati, a declarat joi, Andrew Townhill, EMEA Chief Technology Officer la Microsoft Customer Services and Support.

In Romania exista multi tineri absolventi care cunosc foarte bine multe limbi straine, a mentionat reprezentantul gigantului IT, care a adaugat totodata ca romanii sunt atrasi de tehnologia de ultima ora.

"Totul este legat de viitor. Daca ne uitam in urma cu zece ani, intr-o familie de cinci persoane exista un singur calculator, care era folosit de toti membrii familiei. Acum, poate ca nu mai exista calculatorul traditional, dar exista un telefon, tableta, laptop, poate si un PC, deci fiecare foloseste diverse tipuri de device-uri.

Lucrurile evolueaza extrem de rapid. Fireste, nu putem prezice viitorul, dar ca lider in tehnologie trebuie sa te gandesti mereu care va fi urmatorul pas", a spus Townhill.

Oficial american: Romania, lider in tehnologia informatiei - Avem a doua limba vorbita la Microsoft

La randul sau, Florin Grama, directorul diviziei Customer Service & Support la Microsoft Romania, si totodata presedintele Asociatiei Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din Romania, afirma ca vor fi angajate persoane din orice colt al lumii.

"Cei 700 de angajati actuali sunt impartiti in doua divizii, una de vanzari si marketing, iar cealalta de servicii si suport tehnic pentru clienti din Europa, Orientul Mijlociu si Africa. Avem 600 de specialisti tehnici si 100 de angajati in vanzari si marketing.

Povestea clujeanului care a lucrat la Facebook si Microsoft. De ce vrea sa ramana in Romania Interviu

Pana acum numarul de angajati a crescut cu 100-150 de persoane in fiecare an. Anticipez o evolutie similara si in urmatorii ani. In ceea ce priveste domeniile in care vor fi angajate aceste persoane, sunt in suport IT si dezvoltare de programe", a spus Grama.

In prezent, sunt peste 1.000 de romani care lucreaza la Microsoft, in tari din intreaga lume.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#Microsoft angajari Romania, #Microsoft angajare Romania, #Microsoft locuri munca Romania , #Romania