Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Microsoft ar putea lansa propriul smartphone

Vineri, 02 Noiembrie 2012, ora 12:30
1871 citiri
Microsoft ar putea lansa propriul smartphone
Foto: Arhiva

Microsoft lucreaza cu furnizorii de componente din Asia pentru testarea propriului model de smartphone, potrivit unor surse, sugerand faptul ca gigantul software incepe sa adopte modelul de business urmat de firma rivala, Apple.

Oficialii unei firme ce furnizeaza componente pentru Microsoft, citati de Wall Street Journal, au declarat ca se testeaza un design de smartphone, insa nu este clar daca modelul va intra in productia de masa.

Potrivit unei persoane, ecranul smartphone-ului Microsoft, testat in prezent, are intre 4 si 5 inci. Cel mai nou telefon de la Apple, iPhone 5, are un ecran de 4 inch, in timp ce Samsung Galaxy S III are un ecran de 4,8 inch.

Speculatiile privind un telefon marca Microsoft exista de cateva luni, dupa ce compania a anuntat punerea in vanzare a propriei tablete, Surface. Aceasta a fost lansata pe piata saptamana trecuta, odata cu sistemul de operare Windows 8.

Purtatorii de cuvant ai Microsoft au refuzat sa comenteze pe tema smartphone-ului. Daca va fi pus in vanzare, va marca o schimbare radicala a modelului de business, compania concentrandu-se, pana in prezent, doar pe software, lansand partea de hardware pe "umerii" producatorilor de PC-uri majori, precum Hewlett-Packard sau Samsung.

Pe langa Surface, Microsoft mai produce consola de jocuri Xbox.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#smarphone Microsoft, #teste smarphone Microsoft , #stiri Microsoft
Comentarii