Oportunitate de aur pentru Microsoft: Vine puternic in spatele lui Samsung si Apple

Luni, 28 Aprilie 2014, ora 08:21
4732 citiri
Oportunitate de aur pentru Microsoft: Vine puternic in spatele lui Samsung si Apple
Foto: gadgetinsane2

Criticii au luat in deradere compania Microsoft ca urmare a achizitionarii, contra imensei sume de 7,5 miliarde de dolari, a firmei Nokia, producatoare de telefoane mobile.

Dar iata ca in prezent exista o oportunitate de aur, o incetinire a inovatiilor in domeniul smartphone-urilor, ceea ce i-ar permite lui Microsoft sa reduca handicapul fata de principalele contracandidate, Samsung si Apple.

Procesul de achizitionare a companiei Nokia a fost finalizat de catre Microsoft, dupa aproape opt luni, potrivit PC World.

Astfel, s-a infiintat Microsoft Mobile, noua divizie de dispozitive mobile care este condusa de fostul CEO al firmei Nokia, Stephen Elop. El are un volum imens de lucru pentru a transforma noua structura intr-una competitiva pe plan mondial.

Microsoft Mobile va incerca sa castige tot mai mult din piata de smartphone-uri, atat in gama high-end, cat si in cea low-end.

Acest lucru ar putea fi un moment oportun pentru Microsoft si miile de angajati. Inovatia a incetinit pe segmentul high-end de pe piata telefoanelor mobile. Noile produse, precum Samsung Galaxy S5, HTC One M8 si Xperia Z2 de la Sony au doar mici upgrade-uri fata de predecesoarele lor.

Semne importante ale revenirii Microsoft

"Aceasta piata nu se mai misca inainte la fel de repede, ca in trecut. In timp ce aceasta va lua o pauza, Microsoft si Nokia vor intra in joc si vor incerca sa recupereze decalajul", a declarat Neil Mawston, director executiv al departamentului de strategie si analiza.

Microsoft a recunoscut aceasta sansa de a reface terenul pierdut. Compania face progrese semnificative atat pe partea de hardware, cat si pe cea de software.

Astfel, viitorul smartphone Lumia 930 va fi avea un ecran cu aceeasi rezolutie, RAM si GPU ca si Samsung Galaxy S5.

O prioritate ar fi ca Microsoft sa se asigure ca va avea acces la viitoarele procesoare, mai ales la Qualcomm, incluzand Snapdragon 805, dar si cele de 64 de biti, Snapdragon 808 si 810.

Anuntarea recenta a sistemului Windows Phone 8.1 este un alt semn ca Microsoft se afla pe drumul cel bun. Aceasta versiune a venit cu un meniu numit Centru de actiune, cu acces rapid la notificari si setari, precum Wi-Fi, Flight Mode sau Bluetooth.

Dar caracteristica cea mai importanta, nou aparuta, este Cortana, un asistent digital care are comanda vocala, fiind propulsat de catre motorul de cautare Bing al celor de la Microsoft.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#oportunitati afaceri Micosoft Mobile, #revenire smartphone Microsoft Nokia, #Microsoft Mobile Samsung Apple, #achizitionare Nokia Microsoft, #sistem operare Windows Phone , #stiri Microsoft