Revolutia noilor sisteme de operare ale Microsoft: Un singur Windows

Joi, 28 Noiembrie 2013, ora 07:19
4547 citiri
Revolutia noilor sisteme de operare ale Microsoft: Un singur Windows
Foto: Windowsbleu

Compania americana Microsoft are planuri revolutionare pentru urmatorii ani. Potrivit ultimelor informatii aparute in presa de specialitate, Microsoft doreste sa unifice toate sistemele de operare intr-unul singur.

Strategia Microsoft este structurata in mai multe etape, dintre ele mentionam lansarea unor noi sisteme de operare, precum Windows 9 pentru PC-uri in anul 2014, Windows 10 care se va baza pe tehnologiile cloud si altul unificat pentru toate sistemele si dispozitivele electronice, potrivit X Bit Labs.

Potrivit statisticilor intocmite de StatCounter pentru luna octombrie 2013, sistemele de operare ale Microsoft detin 84,82% din piata mondiala, dintre care Windows 7 - 51,77%, Windows XP - 20,06%, Windows 8 - 7,69% si Windows Vista - 5,3%.

Desi toate sistemele de operare ale Microsoft sunt moderne, ele sunt diferite si in multe moduri sunt incompatibile intre ele. La inceputul acestui an, a aparut un zvon care anunta ca Microsoft intentioneaza ca unifice Windows RT si Windows Phone, pentru a obtine un singur sistem de operare pentru dispozitivele mobile.

Insa, cele mai recente planuri arata ca Microsoft doreste sa unifice toate sistemele sale de operare.

Noul Windows 9 va reveni la interfata Aero

Primul pas pe care Microsoft vrea sa-l faca este lansarea sistemului Windows 9 in anul 2014, care va fi ultimul pentru PC-uri. Noul sistem va fi modular, dar va reveni la interfata Aero, dar intr-o forma diferita.

In prezent, nu este clar daca Windows 9 va semana cu un sistem Windows 7 adaptat la tehnologia touch-screen sau cu Windows 8.

Urmatorul pas al Microsoft va fi crearea unor sisteme unificate, care sa fie utilizate de smartphone-uri si tablete, care in prezent utilizeaza Windows Phone si Windows RT. Probabil noul sistem unificat va fi lansat in 2015.

In sfarsit, Microsoft planuieste si un progres major, sistemul Windows 10, care se va baza pe tehnologiile cloud si va cuprinde toate interfetele de utilizare, dar care vor putea fi controlate cu ajutorul privirii.

Ceea ce nu se stie inca, este data lansarii sistemului Windows 10, care poate fi in 2015 sau in 2016.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
#noi sisteme operare Microsoft, #noi sisteme operare Windows, #nou sistem Windows 9, #nou sistem Windows 10, #nou sistem Windows unificat , #stiri Microsoft