Sutienul inteligent care te anunta daca mananci fara sa iti fie foame

Miercuri, 04 Decembrie 2013, ora 10:52
3004 citiri
Sutienul inteligent care te anunta daca mananci fara sa iti fie foame
Foto: BBC

Cercetatorii Microsoft au anuntat ca lucreaza acum la crearea unui sutien "inteligent" care poate masura nivelul stresului si poate monitoriza bataile inimii.

Sutienul prototip contine senzori care monitorizeaza starea inimii si a pielii si afiseaza indicatori care arata starea de spirit a persoanei care il poarta, scrie BBC.

Scopul acestui sutien este de a demonstra ca se pot crea haine care ar putea preveni afectiunile pe fond nervos. Datele colectate de sutien ii sunt transmise femeii pe telefonul mobil. Prototipul a fost prezentat, mai ales, ca fiind un dispozitiv foarte bun pentru a alerta utilizatorul daca mananca prea mult din cauza stresului, fara sa ii fie foame de fapt.

S-a inventat sutienul anti-viol

Echipa de cercetatori ai Microsoft a dotat sutienul cu un mini aparat care face electrocardiograme si un senzor de detectare a starii epidermei.

S-a incercat crearea unei piese vestimentare care sa faca aceleasi masuratori si pentru barbati. Insa, in cazul lor, a fost mai greu sa se gaseasca o modalitate prin care aparatele de masurat sa fie pozitionate la fel de aproape de inima ca in cazul sutienului. "Folosirea unui sutien este ideala pentru ca aparatele pot sta foarte aproape de inima", au aratat cercetatorii in raportul lor de prezentare.

Deocamdata, dispozitivul este in perioada de testare. Mai multe femei au ajutat cercetatorii testand sutienele futuriste. "A fost un pic dificil pentru participantii la studiu pentru ca dispozitivele trebuiau incarcate o data la trei-patru ore", au aratat oamenii de stiinta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
#sutien inteligent Microsoft, #sutien Microsoft masuratoare stres, #Microsoft testare sutien stres afectiuni, #inventie sutien inteligent Microsoft , #stiri Microsoft