Microsoft a scapat pe Internet informatii despre Windows 8

Marti, 29 Iunie 2010, ora 11:39
3105 citiri
Microsoft a scapat pe Internet informatii despre Windows 8
Foto: msftkitchen.com

O prezentare Microsoft care a aparut pe Internet contine informatii despre viitorul Windows 8 si despre functiile noi pe care sistemul de operare le va avea.

Potrivit unor slide-uri care contin planurile de viitor ale Microsoft, noul Windows va avea tehnologie de recunoastere faciala, ceea ce inseamna ca un computer va sti cine il foloseste, scrie Business Insider.

De asemenea, va porni mult mai rapid. Prezentarea Microsoft spune ca marele avantaj al smartphone-urilor si al tabletelor este acela ca sunt mereu gata sa fie folosite. Laptopurile sunt si ele destul de rapide, dar tot nu se compara cu gadget-urile mobile, asa ca Microsoft vrea ca Windows 8 sa porneasca mult mai repede.

Si display-ul va fi imbunatatit, Windows 8 urmand sa suporte tehnologia 3D si televiziunea wireless.

Prezentarea arata, insa, si o schimbare de strategie a Microsoft, care se concentreaza mai mult pe rivalul Apple. Exista chiar si un slide care se numeste "How Apple does it: A virtuous cycle", in care Microsoft analizeaza reteta succesului Apple. Concluzia ar fi ca Microsoft urmeaza sa isi promoveze noile produse prin ideea "functioneaza pur si simplu".

Intre slide-urile cu planurile Microsoft se afla si prezentarea unui computer care pare inspirat foarte mult de un Mac. Acesta ar urma sa aiba un display intre 17 si 30 de inchi, tehnologie touchscreen, control prin voce si logare prin recunoastere faciala.

O alta idee preluata de la Apple este un magazin de aplicatii pentru Windows 8, care ar urma sa fie integrat in motorul de cautare Bing. Prezentarea spune ca magazinul ar putea sa apara destul de curand.

Appstore este unul dintre principalele motive pentru care iPhone si iPad au un asemenea succes, ideea lui fiind laudata chiar si de seful Microsoft, Steve Ballmer. "Apple a facut o treaba foarte buna care le permite oamenilor sa isi valorifice si sa comercializeze proprietatea intelectuala", a declarat Ballmer in martie.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#Microsoft strategie, #Windows 8, #Microsoft computer Mac , #Windows 7