Arma secreta a Microsoft: Tableta Surface de 7 inchi (Video)

Joi, 11 Aprilie 2013, ora 13:02
2807 citiri
Arma secreta a Microsoft: Tableta Surface de 7 inchi (Video)
Foto: Bloomberg

In conditiile in care vanzarile de computere sunt in cadere libera, Microsoft a decis sa atace o piata in plina expansiune, cea a tabletelor accesibile.

Gigantul IT dezvolta o noua linie a acestor produse si are in plan sa isi imbogateasca gama Surface cu un gadget cu ecran de 7 inchi, conform unor surse citate de Wall Street Journal.

Noua tableta, impreuna cu reducerea pretului la sistemul de operare Windows 8 si lansarea unei versiuni actualizate a acesteia, reprezinta cele mai noi eforturi ale companiei lui Bill Gates pentru a-si contracara rivalii de la Apple, Samsung si Google.

Conform WSJ, Microsoft nu planuia sa lanseze o tableta de dimensiuni mici, anul trecut, insa lucrurile s-au schimbat in 2013, dupa ce reprezentantii companiei au realizat ca trebuie sa penetreze aceasta piata in continua expansiune.

Ei au luat in considerare cresterea rapida a popularitatii tabletelor de dimensiuni mici, precum Nexus de la Google sau iPad Mini de la Apple.

Conform firmei de cercetare IDC, jumatate din tabletele vandute in toata lumea aveau un ecran mai mic de 8 inchi.

Contactati de WSJ, oficialii Microsoft nu au dorit sa faca comentarii pe acest subiect.

Informatiile au aparut la scurt timp dupa ce datele IDC au relevat faptul ca, in primul trimestru al acestui an, vanzarile de computere personale au coborat cu 14% fata de nivelul din aceeasi perioada a anului trecut, inregistrand o scadere record, in pofida lansarii noului sistem de operare Microsoft Windows 8, care nu a generat entuziasmul la care sperau producatorii.

In plus, compania a lansat anul trecut tableta Surface cu Windows 8/RT, de 10 inchi, incadrata in segmentul premium de pret. Absenta unui produs mai mic si mai ieftin din oferta Microsoft a impiedicat compania sa beneficieze de avansul fulminant al pietei mini-tabletelor.

O alta supriza pregatita de Bill Gates este o noua versiune pentru sistemul de operare Windows, numit Blue, despre care inca nu se stiu prea multe.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Microsoft tableta mica, #Microsoft tableta 7 inch, #Microsot tableta Surface, #Microsoft tablete , #Windows 8