Cadouri de Craciun: Cele mai bune dispozitive cu Windows 8 (Galerie foto)

Sambata, 22 Decembrie 2012, ora 14:34
3047 citiri
Cadouri de Craciun: Cele mai bune dispozitive cu Windows 8 (Galerie foto)
Foto: Arhiva

Tabletele si notebook-urile se vor regasi, in acest an, sub multi brazi de Craciun, sub forma de cadouri, potrivit sondajelor.

Daca nu va puteti hotari intre o tableta si un notebook, puteti alege dispozitivele hibride, care asigura o putere de procesare mai ridicata, dar si portabilitatea si usurinta de folosire a unei tablete.

Iata cele mai bune astfel de dispozitive hibrid, dotate cu noul sistem de operare de la Microsoft, Windows 8, potrivit PC World:

IdeaPad Yoga

Ecranul Yoga se roteste la 180 de grade, astfel incat poate capata forma de tableta sau poate fi asezat intr-o pozitie asemanatoare unui cort, pentru o vizualizare mai buna. Dispozitivul este mai mult laptop decat tableta, desi poate fi utilizat cu succes si doar cu ajutorul touchscreen-ului.

Yoga este un ultrabook cu ecran de 13,3 inchi, cu o baterie ce dureaza aproape sase ore si o calitate foarte buna a sunetului. Se deosebeste de alte produse prin rezolutia ecranului, de 1600 X 900 pixeli, oferind un echilibru bun intre cele clasice - 1366 X 768 - si cele full HD, de 1920 X 1080.

Un dezavantaj este faptul ca, in pozitia de tableta, tastatura ramane expusa. Desi tastele sunt blocate, sunt mai multe riscuri de a le strica.

ThinkPad Twist

Potrivit mai ales pentru persoanele care calatoresc mult, acest dispozitiv este usor, insa rezistent. ThinkPad Twist, dupa cum ii spune si numele, are un ecran care se roteste in toate directiile, de 12,5 inchi, cu o rezolutie de 1366 X 768. Astfel, poate fi folosit in pozitie de tableta, fara a lasa tastatura expusa.

Modelul de baza are un hard disk de 500 GB si un SSD de 24 GB, iar, aditional, puteti opta pentru un SSD de 128 GB. Singura omisiune, in acest caz, este conectivitatea 3G/4G, foarte utila pentru calatori.

Sony Duo 11

Sony Duo 11 este o tableta care beneficiaza si de o tastatura foarte subtire, dar extrem de utila, fiind o varianta foarte moderna a telefoanelor mobile de tip slide. Desi tastatura nu este extrem de buna si nu poate fi comparata cu cea a unui laptop, functioneaza mai bine decat o tastatura QWERTY de pe ecranul tactil.

Tableta cantareste sub 1 kilogram si are un ecran de 11,6 inchi, cu rezolutie full HD. De asemenea, Sony include un stylus foarte folositor.

Acer Iconia W700

Este un ultrabook de inalta performata, deghizat sub forma de tableta. Este chiar mai usor decat Sony Duo 11, insa are caracteristici asemanatoare unui PC, inclusiv porturi UBS 3.0 si mini-HDMI.

Iconia are un ecran full HD, ceea ce ar putea fi incovenient pentru unele persoane, deoarece este mai greu sa nimeresti un anumit icon de pe ecran, fiind foarte mici. Puteti opta si pentru o tastatura ce se conecteaza prin Bluetooth, insa nu va imbunatati cu mult experienta, fiind menita a fi utilizata doar cu ajutorul touchscreen-ului.

Microsoft Surface RT

Surface este, pentru Microsoft, echivalentul iPad-ului pentru Apple. Desi tabletele pe baza sistemului de operare Android costa mai putin, niciuna nu a ajuns, pana acum, la performanta iPad. In schimb, Surface este un rival pe masura.

Are un ecran de 10,6 inchi, cu rezolutie de 1366 X 768, mai putin decat ecranul Retina display de la Apple. Insa majoritatea utilizatorilor nu vor observa acest lucru.

Surface RT are si tastatura optionala, care devine, cand nu lucrati pe dispozitiv, un fel de coperta pentru ecran. De asemenea, este livrata cu o versiune mai mica a Microsoft Office.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#dispozitive Windows 8, #tablete Windows 8, #ultrabookuri Windows 8 , #Windows 8