Cum vrea Microsoft sa cucereasca piata smartphone-urilor ieftine

Luni, 24 Februarie 2014, ora 18:47
2014 citiri
Cum vrea Microsoft sa cucereasca piata smartphone-urilor ieftine
Foto: digitaltrends.com

Compania Microsoft nu renunta la sistemul de operare Windows pe platformele mobile si vrea sa isi impuna produsele cu ajutorul unui pret mic fata de cele care ruleaza cu Android sau iOS.

Microsoft vrea sa isi impuna smartphone-urile ieftine cu sistem de operare Windows in China, o piata uriasa care are un potential foarte bun, scrie digitaltrends.com. Microsoft vrea sa produca telefoane ieftine destinate pietei emergente din China, ele urmand a fi mai ieftine decat telefoanele cu sistem de operare Android sau iOS.

In ultimii patru ani Microsoft s-a concentrat asupra pietei americane si a celei europene, incercand sa se impuna in fata terminalelor cu sistem de operare Android si iOS, fara succes insa. Dispozitivele Windows Phone sunt mult mai ieftine decat iPhone-urile si chiar decat telefoanele cu Android.

Reducerea drastica a pretului este una dintre masurile luate de Microsoft in cadrul acestei strategii. Compania va colabora si cu producatorul de procesoare Qualcomm, aceasta fiind o alta noutate adusa de strategia Microsoft.

Noutatile venite din partea companiei Microsoft vin in contextul planului celor de la Mozilla de a produce un smartphone cu pretul de aproximativ 25 de dolari, concurenta urmand a fi acerba pe acest segment.

Aceste companii nu pot cuceri o piata precum cea din SUA, acolo unde se cumpara telefoanele scumpe. Tarile din estul Europei, din America Centrala si Asia pot oferi insa acestor companii mediul propice pentru punerea in aplicare a noilor strategii.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#smartphone Microsoft telefon pret, #smartphone telefon Microsoft , #Windows 8