Este oficial: Windows 8.1 va fi gratuit si lansat anul acesta

Miercuri, 15 Mai 2013, ora 12:01
3919 citiri
Este oficial: Windows 8.1 va fi gratuit si lansat anul acesta
Foto: Arhiva

Sistemul de operare Windows 8.1, cunoscut initial sub numele de cod Windows Blue, va fi lansat pe parcursul acestui an si va fi gratuit, a anuntat Tami Reller, directorul de marketing si financiar al diviziei Windows.

Este vorba, de fapt, despre o varianta imbunatatita a sistemului de operare Windows 8, denumirea Blue fiind folosita de Microsoft pentru update-urile software timp de mai multi ani, relateaza CNet.com.

Esec rasunator pentru Windows 8: Cum isi va recastiga Microsoft utilizatorii?

Informatia a fost dezvaluita de Releer in timpul unui discurs din cadrul conferintei J.P. Morgan's Global Technology, Media and Telecom, care a avut loc, marti, in Boston.

Noul software, despre care Microsoft a scris si pe blogul Windows, va putea fi descarcat gratuit de catre actualii utilizatori de Windows 8 incepand cu urmatoarele luni, cel mai probabil inaintea sarbatorilor de iarna.

Divizia Windows a celor de la Microsoft a realizat nu mai putin de 739 update-uri ale versiunilor precedente, a spus Reller, sustinand ca Windows 8.1 va oferi mult mai multe schimbari fata de varianta anterioara.

Microsoft pregateste o noua versiune de Windows

Lansarea va avea loc, cel mai probabil, la sfarsitul anului, pentru a le da partenerilor hardware suficient timp sa instaleze update-urile.

Noul sistem de operare a fost dezvoltat in conditiile in care multi dintre utilizatorii Windows 8 au acuzat ca acesta este cel mai mare esec din istoria Microsoft.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#lansare Windows 81, #lansare Windows Blue, #Windows 81 gratuit, #Windows Blue gratuit , #Windows 8