Concurs de atelaje trase de doi cai

   

Un numar de 30 de cai lipitani alaturi de diverii lor participa, la sfarsitul acestei saptamani, la o competitie ecvestra desfasurata la Baile Homorod, in judetul Harghita. Intrecerea, organizata pentru a treia oara cu ocazia Zilelor Sfantului Ioan, a aliniat la start 15 echipaje venite din intreaga tara, care reprezinta sapte cluburi de atelaje din tara. Pe langa frumusetea extraordinara a cailor, zecile de spectatori veniti din intreaga tara pot admira si minunatele trasuri, confectinate de mesteri pentru diverse ocazii, cum ar fi vanatoare, maraton sau pentru competitiiile internationale.

Probele nu sunt deloc usoare, caii si conducatorii de atelaje fiind supusi unor eforturi similare celor din competitiile internationale. Echipajele au trecut de probe de viteza, sincron, dar trebuie sa demonstreze si stilul de dans al cailor dupa muzica. Toti participantii la intrecerea ecvestra urmeaza sa fie premiati pentru efortul lor. Robert Bartha, unul dintre organizatrorii competitiei, dar care este si concurent, a afirmat ca intrecerea de la Baile Homorod este doar o proba inaintea Campionatului Mondial din luna august.

'Speram ca si anul acesta, la Campionatul Mondial, unul dintre noi sa reprezinte tara, la fel ca si anul trecut, cand un reprezentant al Romaniei a ocupat locul III, in Elvetia', a spus Robert Bartha. Evenimentul ecvestru de la Baile Homorod este 'pigmentat' cu spectacole oferite de artisti locali, concurentii fiind imbiati si cu preparate culinare specifice zonei, precum celebru gulas secuiesc.
Luni, 22 Iunie 2009, ora 12:23
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 737 ori

Cele mai citite stiri
Fostul primar al comunei Corbu, condamnat definitiv la inchisoare cu suspendare pentru obtinere ilegala de fonduri de la APIA
O condamnare cu suspendare a primit si fostul viceprimar al localitatii, iar unul dintre inculpati a ...
Peste o mie de litri de bauturi alcoolice, mii de pachete de tigari, sume importante de bani, telefoane si petarde ridicate in urma a 23 de perchezitii
Politistii harghiteni, sprijiniti de Directia Operatiuni Speciale a Politiei Romane, au efectuat, ...
Programari online pentru preschimbarea permisului de conducere
Institutia Prefectului - judetul Harghita a emis un comunicat de presa prin care anunta ca incepand ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor