Concurs de atelaje trase de doi cai

   

Un numar de 30 de cai lipitani alaturi de diverii lor participa, la sfarsitul acestei saptamani, la o competitie ecvestra desfasurata la Baile Homorod, in judetul Harghita. Intrecerea, organizata pentru a treia oara cu ocazia Zilelor Sfantului Ioan, a aliniat la start 15 echipaje venite din intreaga tara, care reprezinta sapte cluburi de atelaje din tara. Pe langa frumusetea extraordinara a cailor, zecile de spectatori veniti din intreaga tara pot admira si minunatele trasuri, confectinate de mesteri pentru diverse ocazii, cum ar fi vanatoare, maraton sau pentru competitiiile internationale.

Probele nu sunt deloc usoare, caii si conducatorii de atelaje fiind supusi unor eforturi similare celor din competitiile internationale. Echipajele au trecut de probe de viteza, sincron, dar trebuie sa demonstreze si stilul de dans al cailor dupa muzica. Toti participantii la intrecerea ecvestra urmeaza sa fie premiati pentru efortul lor. Robert Bartha, unul dintre organizatrorii competitiei, dar care este si concurent, a afirmat ca intrecerea de la Baile Homorod este doar o proba inaintea Campionatului Mondial din luna august.

'Speram ca si anul acesta, la Campionatul Mondial, unul dintre noi sa reprezinte tara, la fel ca si anul trecut, cand un reprezentant al Romaniei a ocupat locul III, in Elvetia', a spus Robert Bartha. Evenimentul ecvestru de la Baile Homorod este 'pigmentat' cu spectacole oferite de artisti locali, concurentii fiind imbiati si cu preparate culinare specifice zonei, precum celebru gulas secuiesc.
Luni, 22 Iunie 2009, ora 12:23
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 712 ori

Cele mai citite stiri
Aflat in Romania, premierul Ungariei il lauda pe Donald Trump in legatura cu ideile privind combaterea terorismului
Premierul Ungariei, Viktor Orban, a laudat, la Baile Tusnad, ideile in materie de combatere a ...
Mai putin de 3 saptamani pana la Rockstadt Extreme Fest
Este pentru al patrulea an cand capitala rock-ului extrem va fi tot la Rasnov, de data aceasta ...
Universitatea de Vara de la Baile Tusnad: Europa a pierdut rolul global si a devenit un actor regional
Dupa ce s-a intalnit la Tusnad, vineri seara, cu lideri ai partidelor maghiare din Romania, Ucraina, ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor