Concurs de atelaje trase de doi cai

   

Un numar de 30 de cai lipitani alaturi de diverii lor participa, la sfarsitul acestei saptamani, la o competitie ecvestra desfasurata la Baile Homorod, in judetul Harghita. Intrecerea, organizata pentru a treia oara cu ocazia Zilelor Sfantului Ioan, a aliniat la start 15 echipaje venite din intreaga tara, care reprezinta sapte cluburi de atelaje din tara. Pe langa frumusetea extraordinara a cailor, zecile de spectatori veniti din intreaga tara pot admira si minunatele trasuri, confectinate de mesteri pentru diverse ocazii, cum ar fi vanatoare, maraton sau pentru competitiiile internationale.

Probele nu sunt deloc usoare, caii si conducatorii de atelaje fiind supusi unor eforturi similare celor din competitiile internationale. Echipajele au trecut de probe de viteza, sincron, dar trebuie sa demonstreze si stilul de dans al cailor dupa muzica. Toti participantii la intrecerea ecvestra urmeaza sa fie premiati pentru efortul lor. Robert Bartha, unul dintre organizatrorii competitiei, dar care este si concurent, a afirmat ca intrecerea de la Baile Homorod este doar o proba inaintea Campionatului Mondial din luna august.

'Speram ca si anul acesta, la Campionatul Mondial, unul dintre noi sa reprezinte tara, la fel ca si anul trecut, cand un reprezentant al Romaniei a ocupat locul III, in Elvetia', a spus Robert Bartha. Evenimentul ecvestru de la Baile Homorod este 'pigmentat' cu spectacole oferite de artisti locali, concurentii fiind imbiati si cu preparate culinare specifice zonei, precum celebru gulas secuiesc.
Luni, 22 Iunie 2009, ora 12:23
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 682 ori

Cele mai citite stiri
Sesizare la DNA in privinta directorului AJOFM Harghita, dupa ce ar fi obtinut in mod ILEGAL contracte banoase pentru sotia lui
Tiberiu Panescu, directorul executiv al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Harghita, ...
Romania anului 2016: drum judetean inaugurat cu muzica de fanfara, carnaval, palinca si gogosi - FOTO
Un drum judetean din Harghita, reabilitat cu fonduri europene, a fost inaugurat luni intr-un mod ...
Bugetul municipiului Odorheiu-Secuiesc, prejudiciat cu 475 mii lei
Din raportul Camerei de Conturi Harghita pe anul 2014 Bugetul municipiului Odorheiu-Secuiesc a fost ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook