Concurs de atelaje trase de doi cai

   

Un numar de 30 de cai lipitani alaturi de diverii lor participa, la sfarsitul acestei saptamani, la o competitie ecvestra desfasurata la Baile Homorod, in judetul Harghita. Intrecerea, organizata pentru a treia oara cu ocazia Zilelor Sfantului Ioan, a aliniat la start 15 echipaje venite din intreaga tara, care reprezinta sapte cluburi de atelaje din tara. Pe langa frumusetea extraordinara a cailor, zecile de spectatori veniti din intreaga tara pot admira si minunatele trasuri, confectinate de mesteri pentru diverse ocazii, cum ar fi vanatoare, maraton sau pentru competitiiile internationale.

Probele nu sunt deloc usoare, caii si conducatorii de atelaje fiind supusi unor eforturi similare celor din competitiile internationale. Echipajele au trecut de probe de viteza, sincron, dar trebuie sa demonstreze si stilul de dans al cailor dupa muzica. Toti participantii la intrecerea ecvestra urmeaza sa fie premiati pentru efortul lor. Robert Bartha, unul dintre organizatrorii competitiei, dar care este si concurent, a afirmat ca intrecerea de la Baile Homorod este doar o proba inaintea Campionatului Mondial din luna august.

'Speram ca si anul acesta, la Campionatul Mondial, unul dintre noi sa reprezinte tara, la fel ca si anul trecut, cand un reprezentant al Romaniei a ocupat locul III, in Elvetia', a spus Robert Bartha. Evenimentul ecvestru de la Baile Homorod este 'pigmentat' cu spectacole oferite de artisti locali, concurentii fiind imbiati si cu preparate culinare specifice zonei, precum celebru gulas secuiesc.
Luni, 22 Iunie 2009, ora 12:23
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 721 ori

Cele mai citite stiri
"Prevenirea coruptiei - drumul catre integritate"
Harghita, un "judet atipic": cetatenii nu sesizeaza faptele de coruptie Astazi, de la ora 11:00, ...
Aproximativ 1.500 de elevi au participat la un exercitiu de alarmare publica
Ieri dimineata, la ora 10:30, alarmele si sirenele au inceput sa sune in Miercurea-Ciuc, ...
Din studiul de prefezabilitate al aeroportului de la Ciceu: Doua piste, un terminal pentru 40 de pasageri, un hotel si un buget de peste 19 milioane de euro
Teoretic, de miercuri, studiul de prefezabilitate poate fi consultat si on-line (hargitaairport.ro ) ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor