Concurs de atelaje trase de doi cai

   

Un numar de 30 de cai lipitani alaturi de diverii lor participa, la sfarsitul acestei saptamani, la o competitie ecvestra desfasurata la Baile Homorod, in judetul Harghita. Intrecerea, organizata pentru a treia oara cu ocazia Zilelor Sfantului Ioan, a aliniat la start 15 echipaje venite din intreaga tara, care reprezinta sapte cluburi de atelaje din tara. Pe langa frumusetea extraordinara a cailor, zecile de spectatori veniti din intreaga tara pot admira si minunatele trasuri, confectinate de mesteri pentru diverse ocazii, cum ar fi vanatoare, maraton sau pentru competitiiile internationale.

Probele nu sunt deloc usoare, caii si conducatorii de atelaje fiind supusi unor eforturi similare celor din competitiile internationale. Echipajele au trecut de probe de viteza, sincron, dar trebuie sa demonstreze si stilul de dans al cailor dupa muzica. Toti participantii la intrecerea ecvestra urmeaza sa fie premiati pentru efortul lor. Robert Bartha, unul dintre organizatrorii competitiei, dar care este si concurent, a afirmat ca intrecerea de la Baile Homorod este doar o proba inaintea Campionatului Mondial din luna august.

'Speram ca si anul acesta, la Campionatul Mondial, unul dintre noi sa reprezinte tara, la fel ca si anul trecut, cand un reprezentant al Romaniei a ocupat locul III, in Elvetia', a spus Robert Bartha. Evenimentul ecvestru de la Baile Homorod este 'pigmentat' cu spectacole oferite de artisti locali, concurentii fiind imbiati si cu preparate culinare specifice zonei, precum celebru gulas secuiesc.
Luni, 22 Iunie 2009, ora 12:23
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 751 ori

Cele mai citite stiri
Constitutia Romaniei nu va mai avea nici un suport practic, fiind anulata de acest proiect propus de UDMR
Scrisoare deschisa Sunt si acum primari in judetele Covasna, Harghita si Mures, care au suspendat ...
Pascan (PMP Mures): UDMR, PSD si ALDE au batut palma pe un proiect care va arunca in aer convietuirea interetnica
Deputatul Partidului Miscarea Populara (PMP), Marius Pascan, liderul PMP Mures, a declarat, intr-o ...
Din ce in ce mai multi turisti aleg Borsecul
Totusi, marea provocare ramane finalizarea lucrarilor la Centrul balnear, incepute in urma cu 7 ani, ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor