Lucrari avansate la centrul wellness din Baile Tusnad

   

Lucrari avansate la centrul wellness din Baile Tusnadziare.com
Lucrarile la centrul wellness din Baile Tusnad se afla intr-un stadiu avansat, autoritatile locale sperand ca investitia va fi inaugurata in luna noiembrie si va atrage dupa sine triplarea numarului de turisti din statiune.

Primarul din Baile Tusnad, Albert Tibor, a declarat, luni, pentru AGERPRES, ca este aproape finalizat imobilul care va gazdui centrul wellness si se lucreaza intens la forajul care va aduce la suprafata apa termala. Firma care efectueaza aceasta lucrare a ajuns la o adancime de 630 de metri si trebuie continuat pana la aproximativ 900 de metri, unde exista o panza de apa termala.

Primarul a explicat ca centrul din Baile Tusnad are sase bazine - unul pentru copii pana la 4 ani, un jacuzzi, un bazin de inot de 14 pe 7 metri si trei bazine cu apa termala. Interesant este ca unul dintre bazine cu apa termala va fi in aer liber si va fi interconectat cu unul din interior, doritorii putand ajunge pe sub perete, din interior in afara. De asemenea, turistii vor avea la dispozitie patru saune - finlandeza, turceasca, cu sare si cu infrarosu - un centru de masaj si doua localuri.

Capacitatea centrului wellness va fi de aproximativ 1.300 de persoane pe zi. Constructorul trebuie sa finalizeze lucrarea cel mai tarziu in luna decembrie, dar primarul Albert Tibor spera ca inaugurarea sa aiba loc la sfarsitul lunii noiembrie. Potrivit acestuia, primaria va infiinta o firma care se va ocupa cu administrarea centrului, concursul pentru angajarea personalului care va lucra aici urmand sa aiba loc in luna septembrie.

''Am inceput sa primim deja cereri de angajare, iar concursul pentru ocuparea posturilor se va face in luna septembrie. Ulterior, angajatii vor merge la un centru cu traditie din Ungaria pentru a se perfectiona. In plus, un specialist de la un centru balneo din Ungaria va veni la Baile Tusnad pentru a ne ajuta atunci cand va avea loc inaugurarea'', a declarat pentru AGERPRES primarul.

Acesta a subliniat ca centrul este extrem de important pentru Baile Tusnad, dar si pentru intreaga zona si va duce, in opinia sa, la triplarea numarului de turisti din statiune.

''Consider ca este cea mai importanta investitie care s-a facut in ultimii ani in agrementul din zona si va aduce un numar triplul de turisti in statiune. Dorim ca profitul obtinut sa il investim apoi in realizarea de alte investitii care sa readuca Baile Tusnad la faima de altadata'', a mai spus edilul din Baile Tusnad. Si proprietarii de hoteluri si pensiuni din Baile Tusnad asteapta inaugurarea centrului wellness, astfel incat turistii sa aiba si alte modalitati de relaxare. Seful Asociatiei de Turism din Baile Tusnad, Kalamar Andor, spune ca investitia este una foarte importanta, a carei finalizare este asteptata de toata lumea. Centrul wellness de la Baile Tusnad va costa, in final, aproximativ 21 de milioane de lei, majoritatea fondurilor fiind alocate de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.
Marti, 23 August 2011, ora 12:26
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1506 ori

Cele mai citite stiri
Numar mic de examinatori la obtinerea permisului auto
Din acest motiv, programarile pentru sustinerea probei practice se fac la circa 4 luni de la ...
Situatie fara precedent in judet: invazie de lacuste in trei localitati
Milioane de lacuste au invadat, incepand de joi dupa-amiaza, trei comune din judet: Ditrau, Lazarea ...
Astazi si maine: Manifestari dedicate aniversarii a 25 de ani de existenta a Liceului Tehnologic Corbu
Liceul Tehnologic din Corbu implineste 25 de ani de activitate. Manifestarile dedicate acestui ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor