Lectie de modestie data de Mihaela Buzarnescu: Sportiva noastra nu a uitat de unde a plecat

Miercuri, 04 Iulie 2018, ora 22:30
28941 citiri
Lectie de modestie data de Mihaela Buzarnescu: Sportiva noastra nu a uitat de unde a plecat
Foto: captura Eurosport

Mihaela Buzarnescu, sportiva cu cea mai fulminanta ascensiune din ultimul an, si-a adus aminte de momentele traite pana sa fie una dintre cele mai bune tenismene din lume.

Desi a intrat in top 30 WTA si a capatat statut de cap de serie la turneele de Grand Slam, Mihaela arata ca nu a uitat de unde a plecat si ramane cu picioarele pe pamant.

Aflata la Wimbledon, sportiva noastra a povestit ca, in urma cu un an pe vremea asta, tragea tare in circuitul ITF unde conditiile sunt radical diferite.

"Chiar imi amintesc ca anul trecut cand am jucat in Spania, am fost cu Irina Bara, ea a pierdut, si dupa ce am stat impreuna la un hotel trei nopti, a plecat, dupa care a trebuit sa ma mut doua nopti la alt hotel. Mingile ti le luai singura, am jucat un meci pe zgura cu balon acoperit, iar terenurile erau foarte proaste. In Germania am jucat trei meciuri intr-o zi (doua de simplu, unul de dublu), pentru ca plouase. E o diferenta mare. Dar uitati ca nu m-au deranjat, iar datorita acestor turnee am ajuns sa joc pe tablourile WTA", a spus Mihaela pentru Treizecizero.ro.

"Am vorbit si cu alte fete care au fost in top si apoi au cazut si au ajuns in ITF-uri ca era foarte depresiv sa se intoarca la acel nivel si n-au reusit. E o diferenta foarte mare intre cele doua lumi si e pacat, ca toate suntem jucatoare, toate incercam sa ajungem sus si e pacat de cum e nivelul de organizare la aceste turnee. N-ai nici fizio, trebuie sa platesti si pentru tape, pentru masaj, pentru orice. Dupa ce ca premiile sunt oricum foarte mici, hotelurile sunt si ele scumpe. Esti pe cont propriu. Iar la 15k-uri e si mai greu. Cand trebuie sa te duci in resorturi ca sa joci, mie mi se pare oribil acolo", a mai spus Mihaela.

Apoi, chiar daca a intrat in top 30 WTA, Mihaela spune ca nu se considera un star in tenisul feminin si trateaza fiecare meci cu seriozitate.

"Sigur ca e inca nou la acest moment, pentru ca nu am avut multe ocazii sa joc tablouri principale la Slamuri, de asemenea sa fiu favorita la ele. Dar cand intru pe teren, pentru mine e doar un meci ca oricare altul; e mentalitatea pe care o am inca de anul trecut. Ok, uneori sunt mai multe emotii decat de obicei, dar reusesc sa raman concentrata si sa ma gandesc ca trebuie sa joc meciul. Nu conteaza daca joci cu cineva foarte bine clasat sau locul 200. De exemplu, adversara de azi are un joc foarte bun pe iarba, stiam, pentru ca am vazut-o jucand in ultimele turnee", a adaugat Mihaela.

In incheiere, Mihaela a spus ca isi doreste ca toti tenismenii din Romania sa aiba rezultate cat mai bune.

"Le doresc tuturor romanilor sa urce cat mai mult in clasament, nu doar eu. Avem un potential mare si am avea si sanse. Dar trebuie luat fiecare turneu in parte, fiecare meci in parte, doar cu pasi marunti poti urca in clasament. Si nici nu vreau sa ma gandesc la asta", a mentionat sportiva.

Mihaela a urcat pe locul 24 in clasamentul WTA LIVE in urma rezultatelor inregistrate pana acum la Wimbledon.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Mihaela Buzarnescu Wimbledon , #stiri Mihaela Buzarnescu