Moda falsei caritati: Marin si Raduleasca, sexy-suavele de carton

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Sambata, 04 Octombrie 2008, ora 16:56
10090 citiri
Moda falsei caritati: Marin si Raduleasca, sexy-suavele de carton

Caritatea cu geanta Vuiton, pantofi Gucci si taior Chanel e la mare moda. Se afiseaza ostentativ pe ecrane si prin revistele Glamour, cu machiaj gros de duiosie si ingrijorare de sub care razbate un apetit insatiabil de publicitate.

Doua sunt in principal "caritabilele" de serviciu, la concurenta desigur, ca altfel nici n-ar avea haz.

Adreea Marin Banica si Mihaela Radulescu se intrec, umar la umar, in concursul ",cel mai mare suflet din tara".

Zana Africii

Andreea Marin Banica e mai materna, ca doar de-abia si-a descoperit aceasta vocatie de la care numai bunatatea o mai smulge, nu-i asa, din cand in cand. Noua ei tinta este Africa, unde saracia face, intr-adevar, un numar incredibil de victime.

Premisa de la care porneste este foarte corecta - cu o suma infima pentru oricare dintre noi se poate cumpara un vaccin care sa salveze viata fiecarui copil.

Este foarte bine ca un ambasador UNICEF se implica in asta, dar este de un cinism incredibil ca o vedeta de carton si in cadere de popularitate sa-si faca publicitate pe seama acelor oameni necajiti.

E foarte frumos ca Andreea Matin Banica s-a dus in Africa, dar e oribil ca a carat acolo cu ea cate o echipa de la cate o revista glossy care sa-i faca niste frumuseti de pictoriale si sa-i scrie splendoare de materiale elogioase.

Sunt de un infinit cinism pozele facute de diva, cu pantofi de o suta de milioane in picioare, alaturi de bastinasii desculti si slabi, sau imbracata in haine care costa cat mancarea pe doi ani unei familii africane, dar privind tandru un copilas malnutrit. Suflet de mama, cu adevarat! Intruchiparea caritatii si mai multe nu!

Ofensiva mediatica a Andreei Marin nu se opreste insa in revistele glamour, la fel de cinice ca ea. Zana isi face loc cu coatele in programele de stiri si in talk-show-urile asa-zis serioase ale televiziunilor de unde ne explica, cu o tusa bine calculata de tristete, cum devine treaba cu UNICEF-ul, cu Africa si cu binefacerea.

Asa se face, cum face ea, nu cum fac altii, care numai se lauda, zice ea subtiindu-si buzele si retinandu-si cu greu asezarea unei maini belicoase in sold. Altii adica, evident, celalalta frumoasa inimoasa - Mihaela Radulescu.

Diva sexy

O vreme a pedalat si Mihaela Radulescu pe tema maternitatii, a infiat de la distanta, a vrut parca sa aduca si un copil de prin Sumatra lovita de tsunami.

Atat doar ca in zona asta e mai greu sa te expui in toata spendoarea seminuda. Ori ea a revenit la forma ideala dupa care cealalata inca mai tanjeste postnatal.

Dar cum sa fii caritabila si sa te si dezbraci? Se gaseste. Mai precis, s-a gasit campania antifumat pentru care Mihaela nu numai ca nu primit niciun ban, ci a si contribuit financiar.

Asa se face ca, ingrijorata de impotenta natiei, ne zambeste caritabila de pe toti stalpii. O campanie numai buna tocmai acum ca diva este din nou singura si fara obligatii.

Cand sta imbracata se ocupa si ea de copiii bolnavi de cancer, insa cu mare grija sa se stie pana in cele mai mici detalii cat este de implicata.

Sa ne intelegem, e foarte bine ca vedetele, fie ele si de carton, sa se implice in actiuni de binefacere. Problema este ostentatia cu care afiseaza interesul publicitar, cel care motiveaza, de fapt, efortul.

El devine si mai evident prin comparatie cu oameni care chiar cred in caritate si o practica discret ori de cate ori au ocazia.

Culmea, unul dintre acesti oameni este chiar fostul sot al Mihaelei Radulescu, sponsor pentru cateva operatii dificile si costisitoare pentru sugari din familii sarace.

Recent am vazut ca a devenit ambasador UNICEF si Gheorghe Hagi, care a abordat noua postura cu multa delicatete si modestie, desi, daca despre Andreea Marin Banica n-a auzit nimeni dincolo de granitele tarii, numele lui Hagi este deja un brand international.

Ambasador UNICEF este si elvetianul Roger Federer, de exemplu, ca sa ne ridicam si mai mult din zona autohtona de la genunchiul broastei, insa actiunile sale caritabile, spectaculoase pentru cei care au avut ocazia sa afle de ele, nu sunt prilej de pictoriale prin reviste glossy sau poze sexy pe toate panourile disponibile.

De fapt, o privire de ansamblu ne arata ca, si in materie de binefacere, valoarea este direct proportionala cu discretia. Putine, amandoua.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#vedete, #caritate, #Andreea Marin, #Mihaela Radulescu , #Andreea Marin