Mihaela Stoica, la TV Ziare.com: Problema femeilor nu e varsta de pensionare, ci inegalitatea sanselor

Marti, 16 Noiembrie 2010, ora 17:43
2741 citiri
Mihaela Stoica, la TV Ziare.com: Problema femeilor nu e varsta de pensionare, ci inegalitatea sanselor

Deputatul PD-L Mihaela Stoica, membra in comisia de munca si protectie sociala, considera ca acest moment nu este, probabil, cel mai bun pentru egalizarea varstei de pensionare a femeilor si barbatilor, in conditiile in care "problema majora a femeilor din Romania nu este varsta de pensionare ci lipsa egalitatii de sanse".

Invitata la TV Ziare.com, aceasta a mai precizat ca doar in Germania varsta de pensionare este de 67 de ani, iar in SUA de 66 de ani, in rest aceasta este de pana la 65 de ani. De asemenea, in majoritatea tarilor europene varsta de pensionare a femeilor este egala cu cea a barbatilor, cu cateva exceptii printre care Austria sau Italia.

Puteti urmari inregistrarea emisiunii Aici.

Mihaela Stoica a mai sustinut ca este nevoie de o majorare a varstei de pensionare pentru ca sistemul de pensii in Romania nu mai este sustenabil, existand o diferenta de circa 8 procente intre sumele necesare pentru acoperirea pensiilor si cele colectate din contributii.

Intrebata care sunt sansele ca cele patru legi importante, a Pensiilor, Salarizarii unitare, Educatiei si Bugetului de stat sa fie adoptate pana la sfarsitul anului de Parlament, Mihaela Stoica s-a aratat increzatoare ca acest lucru este posibil.

Ea a explicat ca dupa ce Curtea Constitutionala va raspunde la sesizarea premierului Emil Boc, facuta luni, Legea Educatiei fie va trece prin continuarea procedurii angajarii raspunderii, fie ca si proiect aflat in dezbatere la Senat. De asemenea, Legea pensiilor se afla la comisiile din Camera Deputatilor si are sanse mari sa treaca in forma ceruta de seful statului. In plus, Legea salarizarii unitare va trece tot prin angajarea raspunderii Guvernului, ceea ce va permite adoptarea ei rapida si ulterior, adoptarea Legii Bugetului de stat pe anul viitor.

Intrebata de cititorii Ziare.com de ce considera Guvernul ca Legea Educatiei reprezinta o urgenta, in conditiile in care ea va intra in vigoare abia din anul scolar viitor. Deputatul PD-L a explicat ca pentru aplicarea acestei legi, daca ea va fi modificata, va mai fi necesara adoptarea a inca aproape de 100 de acte normative, iar acest lucru neceasita timp.

In acest context, Mihaela Stoica a admis ca activitatea parlamentara este in prezent blocata, dar si-a exprimat speranta ca situatia va fi rezolvata "prin negociere, asezarea la masa tratativelor si compromisuri, atat de o parte cat si de alta".

Intrebata ce sanse sunt ca pana la alegerile viitoare sa fie revizuita Constitutia, in conformitate cu rezultatele referendumului din 2009, Mihaela Stoica a admis ca nu poate preciza o data anume desi se lucreaza la acest proiect, si a recunoscut ca "lucrurile treneaza, pentru ca asa cum magistratii nu au fost foarte bucurosi sa isi taie pensiile speciale, nici parlamentarii nu vor sa isi reduca numarul".

De asemenea, intrebata de cititorii Ziare.com in ce masura mai este posibila o apropiere intre PD-L si PNL, aceasta a raspuns ca aceasta apropiere ar fi mai normala decat cea a liberalilor de pesedisti, in conditiile in care atat PD-L cat si PNL sunt despartite de PSD prin doctrine si viziuni politice total diferite.

"Cred ca pana la urma vom gasi intelegere intre noi(...)Suntem partide de dreapta, ne despart in acest moment doar probleme legate de persoane si nu de doctrine", a conchis deputatul PD-L Mihaela Stoica.

Vârsta de pensionare pentru mame ar putea fi redusă. Care sunt condițiile pentru a beneficia de măsură
Vârsta de pensionare pentru mame ar putea fi redusă. Care sunt condițiile pentru a beneficia de măsură
Mai mulţi parlamentari liberali propun, într-un proiect depus la Parlament, reducerea vârstei standard de pensionare de la un an până la trei ani şi jumătate pentru femeile care au realizat...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#varsta pensionare, #Mihaela Stoica deputat PDL, #legea pensiilor , #stiri Mihaela Stoica
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
lasa tanti Stoica ca-ti trece ; nu te supara ; cu relatii , in Romania si hermafroditii reusesc ; galusca asta a fost "fabricata" sa treaca timpul intr-un decor placut