Multi liberali vor boicota sedinta din Parlament

Luni, 27 August 2012, ora 14:42
2372 citiri
Multi liberali vor boicota sedinta din Parlament
Foto: gov.ro

Purtatorul de cuvant al PNL, Mihai Voicu, a declarat luni ca sunt foarte multi parlamentari ai PNL care nu doresc sa participe la sedinta de plen reunit, luand o decizie "individuala de boicot", iar acestia nu pot fi obligati sa ia parte la citirea unei decizii a CCR, pe care o considera incorecta.

Voicu a fost intrebat daca se are in vedere un boicot al parlamentarilor PNL pentru sedinta de luni a plenului reunit in care se va citi hotararea Curtii Constitutionale privind referendumul de demitere a presedintelui.

"Momentan sunt decizii individuale, pot sa va confirm faptul ca foarte multi colegi, daca nu cumva toti, au spus ca nu doresc sa participe la sedinta de astazi si o sa vedem in functie si de decizia pe care o vom lua impreuna cu colegii de la PSD si de sedinta de grup.

(...) Momentan e o forma de boicot individual si nu putem obliga pe cineva sa asiste la citirea unei decizii pe care o consideram incorecta, chiar nu-i putem obliga", a declarat Voicu, inainte de o sedinta a social-democratilor si liberalilor pe aceasta tema, care se desfasoara in biroul presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

Intrebat cum vede propunerea senatorului PNL Ioan Ghise privind constatarea de catre Parlament a demiterii lui Traian Basescu, Voicu a raspuns: "Reprezinta o propunere de decizie foarte complexa din punct de vedere juridic si eu, personal, simt nevoia sa ma mai consult cu juristi pe acest subiect".

In ceea ce priveste o posibila sesizare a Comisiei de la Venetia pe subiectul referendumului din 29 iulie, el a precizat ca acest for s-a pronuntat deja in privinta referendumurilor.

"Comisia are mai degraba un rol consultativ, insa opinia acestui organism extrem de prestigios noi de fapt o cunoastem si este formulata de foarte multa vreme, in sensul in care nu se recomanda introducerea unui prag. Deci, noi am functionat cu un referendum in contradictie cu recomandarile Comisiei de la Venetia", a raspuns purtatorul de cuvant al PNL.

Curtea Constitutionala a constatat, in hotararea adoptata in 21 august, ca procedura de organizare a referendumului din 29 iulie a fost respectata, ca nu s-a intrunit conditia de cvorum pentru ca scrutinul sa fie valabil si a mentionat ca la data publicarii deciziei in Monitorul Oficial Traian Basescu isi reia atributiile.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#PNL boicot plen Parlament, #PNL boicot sedinta Parlament, #parlamentari PNL boicot Parlament, #Mihai Voicu boicot plen Parlament, #decizie CCR citita Parlament, #plen Parlament decizie CCR , #PNL