PNL exclude refacerea Aliantei DA

Luni, 06 Decembrie 2010, ora 14:50
1623 citiri
PNL exclude refacerea Aliantei DA
Foto: Arhiva

PNL nu are nici cea mai mica intentie sa intre la guvernare cu PD-L si nici sa colaboreze cu democrat-liberalii, a declarat vicepresedintele Mihai Voicu.

Desi in ultimele zile tot mai multe voci din PD-L au afirmat ca refacerea Aliantei Dreptate si Adevar este doar o chestiune de timp, Voicu a declarat luni, la RFI, ca PNL nu are de gand sa colaboreze cu PD-L. "Nu avem niciun fel de gand sa facem o colaborare, sa intram la guvernare sau sa avem o colaborare politica cu Partidul Democrat", a precizat Mihai Voicu.

Biroul Politic Central al Partidului National Liberal a adoptat luni o rezolutie prin care reafirma optiunea ferma de a construi, exclusiv prin propriile forte, un proiect realist, de centru-dreapta, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

"Asa cum a fost consecvent inca din 2006, spre deosebire de altii, Partidul National Liberal nu negociaza cu teroristii. Nu exista niciun fel de punte de legatura si nicio posibilitate de alianta intre PNL si PD-L, intre PNL si Traian Basescu. De ce? Pentru ca noi suntem un partid al carui proiect politic major consta in reconstructia din temelii a statului roman, in sensul transformarii din stat dusman, cum este acum, in stat partener al cetateanului", a declarat la finalul sedintei Biroului Politic Central al PNL, presedintele partidului Crin Antonescu.

La randul sau, Mihai Voicu a precizat ca PD-L trebuie sa priveasca in interiorul propriului partid in ceea ce priveste situatia economica.

"Cred ca privirile, gandurile si pozitiile publice ale celor din PD trebuie sa se indrepte in interiorul propriului partid si in interiorul actiunii guvernamentale, pentru ca situatia economica a Romaniei, una extrem de grava, nu are decat o singura sursa, actiunea guvernamentala si actiunea politica a principalului partid de guvernamant, care este intregul Partid Democrat.

Nu exista oameni mai buni sau oameni mai rai, ci oameni care au sustinut si sustin in continuare Guvernul. Din acest punct de vedere, colaborarea noastra este exclusa si ne indreptam mai degraba catre o competitie electorala, in care speram ca cetatenii vor sanctiona Guvernul", a mai spus vicepresedintele liberal.

Vosganian: PNL nu este detergentul de serviciu al democratilor

Discutia privind concediul maternal nici nu trebuia inceputa

In plus, legat de discutiile privind modificarea concediului maternal, Voicu este de parere ca aceasta discutie nici nu trebuia inceputa.

"Este un loc in care n-ar fi trebuit intervenit. Nu suntem de acord cu aceste modificari si le vom sanctiona prin vot in Parlament", declara liberalul.

"Discutia n-ar fi trebuit inceputa. Era printre putinele locuri in care Guvernul n-a intervenit evident prin taieri si am remarcat o abordare extrem de - nu ma sfiesc sa-i spun - chiar comunista a acestei probleme", afirma liderul liberal.

"Discutam din nou despre plafonari maxime, despre reducerea acestor plafonari si constatam ca cetatenii nu sunt egali sau cel putin devin egali numai cand e vorba sa li se taie, pentru ca mamici care au contribuit, avand salariu mare, care au contribuit la buget, prin impozite pe venit, prin CAS, mai mult, acum sunt puse in situatia de a se trezi in fata unei plafonari, care iata, se discuta ca poate fi chiar si de o mie de lei, ceea ce este absolut inacceptabil atunci cand discutam despre un principiu al proportionalitatii contributiei, despre care Guvernul a vorbit foarte mult atunci cand era vorba de pensii", continua purtatorul de cuvant al PNL.

Reducerea concediului de creștere a copilului sub 2 ani, cerută de OCDE. Cum stă România la beneficiile sociale pentru mame
Reducerea concediului de creștere a copilului sub 2 ani, cerută de OCDE. Cum stă România la beneficiile sociale pentru mame
Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) a emis un document prin care propune reducerea concediului de creștere a copilului, actul conținând de asemenea referințe la...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#Mihai Voicu PNL, #refacere alianta PDL PNL, #indemnizatie concediu mame , #PNL