Mihai Voicu: Traian Basescu face o confuzie voita

Luni, 13 Februarie 2012, ora 23:44
2417 citiri
Mihai Voicu: Traian Basescu face o confuzie voita

Vicepresedintele PNL Mihai Voicu a declarat, luni, ca seful statului face o "confuzie voita" atunci cand invita Opozitia inapoi in Parlament invocand sapte puncte comune din programele de guvernare ale USL si ale Guvernului.

"Presedintele face o confuzie, in mod evident voita. Protestul nostru parlamentar nu are legatura cu aceste puncte pe care domnia sa le invoca, ci cu democratia din Romania. Am spus si public, putem sa si repetam, daca domnul presedinte intelege mai greu, ca revenirea in Parlament este conditionata de niste chestiuni care tin de functionarea Parlamentului, stiti lucrurile acestea, au fost anuntate de liderii USL", a declarat el.

"Deci este o confuzie voita din partea domnului presedinte si atata tot. Trebuie sa raspunda la acele chestiuni si nu la altele", a adaugat Voicu.

Presedintele Traian Basescu a anuntat luni ca a propus, in cadrul consultarilor cu formatiunile de la Putere, inceperea negocierilor cu USL pentru revenirea in Parlament si a adaugat ca sapte din cele 15 puncte propuse ca baza de dialog de Victor Ponta sunt in programul de guvernare al cabinetului Mihai Razvan Ungureanu.

Co-presedintele USL, Crin Antonescu, a anuntat luni ca greva parlamentara a Opozitiei va continua si a enumerat patru conditii in care USL ar renunta la aceasta forma de protest, printre care oprirea angajarii raspunderii si inlocuirea Robertei Anastase de la sefia Camerei.

"Deci cand vor accepta sa scoata Parlamentul din zona bataii de joc, atunci vom participa la lucrarile Parlamentului. Asta inseamna un angajament al Guvernului ca va respecta rolul de legiuitor al Parlamentului, nu cu angajari de raspundere, nu cu ordonante de urgenta.

De asemenea, in Parlament, toate actiunile care sunt tipice acestui for, sa se desfasoare normal; de exemplu daca avem o motiune sau o motiune de cenzura, deputatii si senatorii sa nu fie transformati in marionete si legati de banci, ci lasati sa se exprime, pentru ca altfel nu are rost sa mai fim acolo.

A treia conditie este sanctionarea furtului rusinos din Parlament; cu alte cuvinte, inlocuirea Robertei Anastase si a lui Sever Voinescu din pozitiile pe care le detin in ierarhia Camerei. In fine, rediscutarea situatiei nefiresti prin care, un partid care n-a participat la alegerile parlamentare este recunoscut, neconstitutional si neregulamentar, in structurile conducerii Camerei Deputatilor, conducerii comisiilor, recunoscut ca grup", a spus presedintele PNL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
#Mihai Voicu consultari Basescu , #stiri Mihai Alexandru Voicu