A murit fostul general Mihai Chitac

Luni, 01 Noiembrie 2010, ora 18:10
12041 citiri
A murit fostul general Mihai Chitac
Foto: Antena 3

Fostul general Mihai Chitac, condamnat la 15 ani de inchisoare pentru reprimarea Revolutiei de la Timisoara, a decedat luni la Spitalul Militar din Capitala.

Mihai Chitac era in coma, duminica el suportand o operatie de extirpare a unei tumori. Starea sa era foarte grava din cauza celor sase tumori de dimensiuni foarte mari descoperite, potrivit Antena3.

Fostul general urma un tratament medicamentos pluridisciplinar, avand in vedere atat afectiunile cardiace grave identificate de medicii de la Spitalul de Urgenta Floreasca, cat si tumorile descoperite de curand.

Fostul general Mihai Chitac va fi inmormantat, miercuri, la ora 11.00, la Cimitirul Ghencea Militar, fara onoruri militare, el pierzandu-si acest drept dupa ce, potrivit hotararii sale de condamnare, si-a pierdut gradele militare.

In varsta de 81 de ani, generalul Mihai Chitac a fost inchis in penitenciarul Jilava pentru o pedeapsa cu inchisoarea de 15 ani, ca urmare a evenimentelor din decembrie 1989. El a fost eliberat din inchisoare de cateva ori, pe motive medicale.

In luna mai a fost programat la o operatie pe cord, insa operatia nu a mai avut loc, din cauza starii sale deteriorate de sanatate.

In luna septembrie, Chitac a fost dus la spitalul Elias, din Capitala, unde, in urma analizelor, s-au descoperit sase tumori cerebrale si una in zona gatului, aceasta din urma benigna.

Fostul general Mihai Chitac este in coma

Cine a fost Mihai Chitac

Fostul general a fost supus mai multor operatii prin care s-au extirpat cele sase tumori, dar varsta inaintata si-a pus amprenta asupra rezultatelor operatiei.

Mihai Chitac a facut parte din echipa de generali trimisa la data de 17 decembrie 1989 de Nicolae Ceausescu la Timisoara pentru reprimarea Revolutiei.

La data de 28 decembrie 1989, el a fost numit in functia de ministru de Interne in Guvernul Petre Roman prin Decret al presedintelui Consiliului Frontului Salvarii Nationale, Ion Iliescu si inaintat la gradul de general-colonel (cu 3 stele).

La data de 14 iunie 1990, Mihai Chitac a fost eliberat din functia de ministru de Interne, iar o comisie guvernamentala condusa de Viorel Oancea a propus trimiterea lui in judecata pentru participare la reprimarea revolutiei.

In 1999 Mihai Chitac a fost condamnat la 15 ani inchisoare si degradare militara de catre Curtea Suprema, condamnare mentinuta in 2000 dupa recurs, dar anulata in 2004 in urma unui recurs in anulare. In 2007, la rejudecare, generalul Chitac a fost iarasi condamnat dar sentinta a fost atacata cu recurs.

La data de 15 octombrie 2008, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins recursul generalilor Victor Stanculescu si Mihai Chitac, mentinand sentinta de 15 ani de inchisoare si degradare militara in procesul Revolutiei din Timisoara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Mihai Chitac mort, #deces Mihai Chitac, #Mihai Chitac moarte, #deces general Chitac, #general Chitac murit, #Mihai Chitac murit, #general Chitac moarte , #murit