Fifor s-a razgandit: Nu se pune problema remilitarizarii Politiei

Vineri, 09 August 2019, ora 13:29
4345 citiri
Fifor s-a razgandit: Nu se pune problema remilitarizarii Politiei
Foto: Facebook/Mihai Fifor

Ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, a declarat vineri ca a discutat in ultimele zile cu premierul Viorica Dancila si "nu se pune problema remilitarizarii Politiei".

"Am discutat si aseara la un post de televiziune, cat se poate de clar. Am fost intrebat daca s-a discutat si sunt un om onest si v-am promis transparenta totala in mandatul meu. (...) Si am spus: da, a fost aceasta discutie, am discutat cu doamna prim-ministru in ultimele zile si, citez din mine, nu cred ca se va ajunge vreodata in Romania la remilitarizarea Politiei si subliniez pentru toata lumea, ca sa inchidem acest subiect, nu cred ca vreodata vom mai ajunge aici. Si am mai spus ceva.

Daca vreodata se va pune problema unei astfel de chestiuni, desigur primele vor fi sindicatele la masa, pentru ca, in momentul in care am preluat mandatul interimar la Interne, primii cu care m-am intalnit au fost sindicatele. (...) Inchid cu remilitarizarea. Nici nu se pune problema remilitarizarii Politiei", a afirmat Fifor, la sediul Centrului Integrat pentru Situatii de Urgenta din Capitala.

Precizarile vin dupa ce acelasi Fifor a spus ca a abordat tema remilitarizarii ministerului cu premierul Viorica Dancila.

Fifor a facut anuntul referitor la remilitarizarea Politiei, joi seara, la Antena3.

"E un subiect pe care l-am abordat cu doamna prim-ministru, va marturisesc, in ultimele zile. Nu vreau sa dau un semnal in sistem, la momentul acesta, nu vreau sa fie creata niciun fel de presiune in MAI sau sa creada lumea ca, de maine, ne apucam de asa ceva.

Tot astazi m-am intalnit cu Dumitru Coarna, liderul unuia dintre sindicatele din ministerul nostru. Daca vom face asa ceva vreodata, daca o vom face, o vom face printr-o consultare foarte transparenta cu sindicatele, in primul rand, printr-o consultare foarte transparenta cu lucratorii din minister, pentru ca este o decizie grea. Inseamna o schimbare totala de paradigma", declara Fifor.

Aceasta idee a fost criticata de judecatorul Cristi Danilet, fost membru CSM, dar si de Sindicatul politistilor din Romania "Diamantul".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Fifor remilitarizare Politie , #ministru de Interne
Comentarii
Poza Hastalavista
Hastalavista
rank 5
Fifor!!... un adormit.....la ce te poti astepta de laun Pisdoiist??
Poza GWEILO
GWEILO
rank 5
Ba pilologule de Fifor, mai bine ramineai la basme si poezele....