Interimarul Fifor anunta daca il da afara pe seful Politiei

Miercuri, 17 Ianuarie 2018, ora 07:41
9826 citiri
Interimarul Fifor anunta daca il da afara pe seful Politiei
Foto: Arhiva Hepta.ro

Premierul interimar Mihai Fifor va anunta astazi daca il va demite pe seful Politiei Romane, dupa scandalul politistului-pedofil, care s-a demonstrat ca a fost ocrotit de colegi.

Premierul interimar a fost, marti seara, la sediul Ministerului de Interne, unde a participat, impreuna cu Carmen Dan, la o sedinta a Centrului National de Conducere Integrata, pentru a vedea ce masuri sunt luate ca iarna sa nu blocheze Romania, avand in vedere ca 23 de judete sunt sub cod galben de ninsori.

La iesirea din sediul MAI, Fifor a fost intrebat de jurnalisti daca s-a luat vreo decizie in ce priveste demiterea sefului Politiei Romane, Bogdan Despescu.

"Este o situatie pe care o analizam maine si vom lua o decizie", a spus Fifor.

Amintim ca demiterea lui Despescu, pentru care e nevoie de semnatura premierului, a fost ceruta de Carmen Dan dupa ce s-a descoperit ca barbatul care a agresat sexual doi copii in liftul unui bloc din Capitala era politist si nu era la prima astfel de fapta.

Tudose a refuzat sa-l demita, cerand in schimb sa plece Carmen Dan, o apropiata a lui Liviu Dragnea, acuzand-o ca l-a mintit. Deznodamantul e deja cunoscut de toti - Tudose a pierdut sustinerea partidului si a plecat in urmatoarea secunda de la Palatul Victoria, desi urma o vizita cruciala a premierului japonez Shinzo Abe la Bucuresti.

Avand in vedere ca intre timp a iesit la iveala si ca unul dintre consilierii lui Carmen Dan, Valentin Riciu, nu doar ca a lucrat in trecut cu politistul-pedofil, dar are propriile lui dosare care au fost taraganate si tinute la sertar mult timp, jurnalistii l-au intrebat pe Fifor daca nu ar trebui sa fie demis si ministrul de Interne.

"Nu am discutat despre astfel de lucruri. Discutiile s-au referit la cu totul altceva", a spus Fifor.

Doua dosare penale ale consilierului lui Carmen Dan au fost tinute la sertar. Inspectia Judiciara, sesizata

Ulterior, Riciu si-a anuntat demisia marti seara pe Facebook.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Mihai Fifor Carmen Dan demisie, #Mihai Fifor demitere sef Politie , #Ministrul Apararii Nationale