Ministrul Apararii: Tensiunile din PSD trebuie sa inceteze. Singura solutie e un CEx de urgenta

Sambata, 13 Ianuarie 2018, ora 16:41
3527 citiri
Ministrul Apararii: Tensiunile din PSD trebuie sa inceteze. Singura solutie e un CEx de urgenta
Foto:Facebook / Mihai Fifor

Ministrul Apararii, Mihai Fifor, sustine organizarea unei sedinte de urgenta a Comitetului Executiv al PSD pentru rezolvarea tensiunilor interne si a crizei din Guvern.

"Situatia tensionata din aceste zile, manifestata atat la nivel guvernamental, cat si fals indusa in interiorul PSD, trebuie sa inceteze cat mai curand posibil. Singura solutie pentru rezolvarea acestor probleme este convocarea de urgenta a unui Comitet Executiv National, in care sa se analizeze cauzele care au dus la aparitia acestei situatii.

Comitetul Executiv este singurul for statutar in care se pot lua deciziile corecte pentru ca aceasta stare de fapt, care afecteaza grav atat imaginea partidului, cat si actul de guvernare, sa inceteze cat mai repede", a postat sambata pe Facebook ministrul Apararii.

Predecesorul lui Fifor, Adrian Tutuianu, in prezent senator si presedinte al PSD Dambovita, a comentat sambata si el spunand ca "Ar fi sinucidere politica pentru Partidul Social Democrat o noua schimbare de guvern".

Cu putin timp inainte, alti doi ministri isi aratasera sustinerea fata de premierul Mihai Tudose, cerand ca disputa Tudose-Dan sa fie transata cat mai repede de Cex.

"Guvernul este unul politic, dar cred ca premierul trebuie sa fie in orice situatie seful guvernului - asa cum este perceput de alegatori, prezentat de mass-media si acuzat, daca este cazul, atunci cand exista esecuri. Seful Guvernului stie cu ce ministri poate lucra si ce oameni nu corespund exigentelor lui de lider, la fel cum se intampla intr-o companie care trebuie sa produca pentru a exista pe piata libera. (..)

Premierul Mihai Tudose a demonstrat ca cetatenii acestei tari vor sa fie condusi de un lider care le intelege problemele si cauta rezolvarea corecta, fara a face jocuri politice si fara a lua decizii pripite. Am putea sa facem toti acelasi lucru si sa muncim pentru binele romanilor si al Romaniei", a scris sambata pe Facebook ministrul Turismului, Mircea Dobre (PSD).

De asemenea, ministrul Transporturilor, Felix Stroe, presedinte al organizatiei judetene PSD Constanta, a subliniat ca "premierul are responsabilitatea actului de guvernare, dar trebuie sa aiba si decizia".

"E necesar ca din Guvern sa faca parte cei mai pregatiti oameni pe care ii are partidul. Imi doresc ca de aceasta data organizatiile locale sa fie mai implicate, pentru ca nu e normal sa decida doar o mana de oameni (...) Premierul are responsabilitatea actului de guvernare, dar trebuie sa aiba si decizia", a subliniat Felix Stroe.

Surse citate de televiziunile de stiri au transmis ca liderii PSD ar fi decis deja sa convoace de urgenta o noua sedinta a Comitetului Executiv pentru luni dupa amiaza, ca sa se transeze cat mai repede disputa intre premierul Mihai Tudose si ministrul de Interne, Carmen Dan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez”. Medicul Cătălin Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez”. Medicul Cătălin Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Fifor ministrul Apararii, #Fifor comitet PSD Tudose , #Ministrul Apararii Nationale