PSD ii da replica lui Iohannis: Au trecut 5 ani degeaba. NIMIC este titlul raportului dvs. de activitate!

Miercuri, 12 Iunie 2019, ora 13:49
7999 citiri
PSD ii da replica lui Iohannis: Au trecut 5 ani degeaba. NIMIC este titlul raportului dvs. de activitate!
Foto: Arhiva Facebook/Mihai Fifor

PSD reactioneaza prin vocea noului sau purtator de cuvant, Mihai Fifor, la atacurile lansate miercuri dimineata de Klaus Iohannis pe tema prestatiei lamentabile a Guvernului, spunand ca presedintele nu a facut nimic pentru romani, asa ca "au trecut 5 ani degeaba" cu el la Palatul Cotroceni.

Reactia a venit dupa ce presedintele Klaus Iohannis a declarat in cadrul unei reuniuni organizate de Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei ca Guvernul se imprumuta la cel mai ridicat cost din UE, iar romanii vor achita nota de plata a unei guvernari dezastruoase.

Comunicatul de presa transmis ca replica de PSD incepe cu un dezacord flagrant.

"PSD considera ca atacul de astazi al presedintelui Iohannis privind evolutiile economice din timpul prezentei guvernari sunt (sic!) pur demagogice si demonstreaza carentele domniei sale in domeniul economic", se arata in comunicat.

Foto: comunicat PSD

Conform sursei citate, purtatorul de cuvant al PSD, senatorul Mihai Fifor, considera ca presedintele Iohannis "se plaseaza in totala contradictie cu realitatea si chiar cu propriile sale acuzatii".

"Sustineti ca economia este in 'dezastru', in conditiile in care, chiar pe primul trimestru din 2019, Romania a fost pe locul doi in Uniunea Europeana la cresterea economica. Spuneti ca am avut crestere pe consum, adica pe faptul ca romanii au avut mai multi bani sa cumpere mai multe bunuri si servicii. Dar in acelasi timp acuzati ca in ciuda majorarilor de pensii si salarii romanii pot cumpara mai putin decat inainte, pentru ca veniturile lor ar fi fost lovite de inflatie. Hotarati-va, domnule presedinte! Ori majorarile s-au topit in inflatie si atunci nu crestem pe consum, ori crestem pe consum iar atunci puterea de cumparare a romanilor a crescut in guvernarea PSD", a declarat purtatorul de cuvant al PSD, conform comunicatului citat.

In plus, senatorul Mihai Fifor il critica pe Klaus Iohannis pentru ca cere abrogarea OUG 114, care prevede plafonarea preturilor la gaze si energie electrica, acestea fiind "doua din principalele cauze ale inflatiei de anul trecut".

"Atacati fara nicio baza Guvernul ca ar fi afectat mediul de afaceri, in conditiile in care, in 2018, multe companii din Romania au raportat cele mai mari profituri din toate timpurile, incepand de la industria auto, sectorul bancar si pana la domeniul energiei sau al comertului cu amanuntul.

Cum au fost afectati investitorii straini daca, in guvernarea noastra media anuala a investitiilor straine directe a fost de 5 miliarde euro, adica dubla fata de perioada guvernarii PNL, cand media anuala a investitiilor straine directe a fost de doar 2,4 miliarde?", a mai declarat Mihai Fifor.

Purtatorul de cuvant al PSD l-a contrazis pe presedinte si in ceea ce priveste indatorarea tarii.

"Ii solicitam presedintelui Iohannis sa nu-i mai minta pe romani! Economia nationala nu creste pe datorie! Incetati cu aceasta minciuna, domnule presedinte! Datoria guvernamentala a scazut in cei doi ani si jumatate de guvernare PSD de la 37,3% din PIB in 2016 la numai 34,9% din PIB in primul trimestru al acestui an. Iar daca excludem rezerva financiara din Trezorerie, Romania are a patra cea mai mica datorie guvernamentala in PIB din Uniunea Europeana. Deci, nu mai mintiti domnule presedinte!", a subliniat, printre altele, Mihai Fifor.

La finalul comunicatului, senatorul PSD i-a cerut presedintelui Iohannis ca, "in loc sa ii acuze pe altii, sa isi prezinte propriul raport de activitate dupa cei aproape 5 ani de mandat", se arata in comunicatul PSD.

"Nu ati facut nimic pentru romani. Nu aveti niciun proiect notabil pentru Romania. Au trecut 5 ani degeaba. NIMIC este titlul raportului dvs. de activitate!", a concluzionat Mihai Fifor.

Dupa mitingul PSD organizat la Iasi si schimbul de replici intre un protestatar si Liviu Dragnea, cuvantul "nimic" a fost deseori folosit in replicile dintre politicieni, dar si in diverse forme de protest fata de actuala majoritate guvernamentala.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#PSD Iohannis raport activitate NIMIC, #Iohannis acuzatii economie PSD , #Ministrul Apararii Nationale