Fifor da vina pe Opozitie pentru respingerea Rovanei Plumb: A calcat in picioare imaginea Romaniei in plan extern

Joi, 26 Septembrie 2019, ora 20:24
6204 citiri
Fifor da vina pe Opozitie pentru respingerea Rovanei Plumb: A calcat in picioare imaginea Romaniei in plan extern
Foto: Facebook/Mihai Fifor

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, sustine ca situatia Rovanei Plumb in contextul audierii in Comisia Juridica din Parlamentul European este "speculata politic de catre toti aceia care au sabotat candidatul tarii lor".

"Opozitia a reusit inca o data sa submineze interesele propriei tari si sa calce in picioare imaginea Romaniei in plan extern", a transmis Mihai Fifor.

"Situatia Rovanei Plumb in contextul audierii in Comisia Juridica din Parlamentul European este acum speculata politic de catre toti aceia care au sabotat candidatul tarii lor.

Este trist sa vedem politicienii Opozitiei sfasiind candidatul propriei tari, este daunator modul in care aratam intregii lumi dezbinare, ura si distrugere din interior. Atat PNL, cat si USR s-au opus constant reprezentantului Romaniei si au facut inca o data rau imaginii pe care o proiectam in UE si in lume, alimentand dublul standard cu privire la tara noastra", a scris, joi, pe Facebook, Mihai Fifor.

Potrivit acestuia, "desi au sustinut de multe ori candidati cu suspiciuni de probleme penale si situatii nerezolvate, reprezentantii opozitiei au facut front comun si au militat constant pentru respingerea reprezentantului Romaniei la audieri".

"Din cei 10 candidati "cu suspiciuni" (dintre care unii chiar au fost dovediti cu probleme), doar Rovana Plumb este cea care trebuie sa suporte consecintele. Opozitia a reusit inca o data sa submineze interesele propriei tari si sa calce in picioare imaginea Romaniei in plan extern. Cu oameni politici care nu simt ca reprezinta aceasta tara, vom stagna intr-o stare de ura si dezbinare care ne face rau si ne ancoreaza in trecut", a mai scris Fifor.

Candidatura Rovanei Plumb la postul de comisar european pentru Transporturi a fost respinsa joi de Comisia Juridica a Parlamentului European.

Liderul PNL Ludovic Orban considera ca propunerea Guvernului condus de Viorica Dancila pentru functia de comisar european in persoana Rovanei Plumb a facut Romania de rusine in Europa si cere premierului sa nu mai faca nicio alta nominalizare fara consultarea si fara acordul presedintelui Klaus Iohannis si fara ca persoana nominalizata safie audiata in Parlament.

Liderul PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, afirma, dupa respingerea candidaturii Rovanei Plumb pentru functia de comisar european, ca a avertizat ca aceasta este un candidat vulnerabil si ca doar "neconflictuala" marioneta prim-ministru nu a inteles cu nu poate exporta chiar orice din PSD la Bruxelles. El considera ca toti candidatii cu probleme de integritate trebuie inlocuiti.

Liderul USR, Dan Barna, afirma ca incapatanarea premierului Viorica Dancila de a mentine candidatura Rovanei Plumb "a facut din nou ca Romania sa fie oaia neagra a Europei". El ii cere presedintelui Klaus Iohannis sa se implice in nominalizarea unui nou comisar din partea Romaniei.

"Nu o putem lasa pe Viorica Dancila sa faca greseala dupa greseala pentru ca suntem in campanie electorala. Trebuie sa gasim impreuna un comisar care sa fie cinstit si competent si care sa reprezinte, si pentru Romania si pentru Comisie, un castig", mai spune Barna.

La randul sau, presedintele Klaus Iohannis sustine ca respingerea candidaturii Rovanei Plumb de catre Comisia juridica a Parlamentului European reprezinta "un nou esec major al guvernarii PSD, care aduce prejudicii Romaniei", si ca "avem o noua dovada a incompetentei premierului Viorica Dancila".

El ii cere imperativ premierului "sa faca de urgenta o noua nominalizare pentru portofoliul de comisar european doar dupa acordul Presedintelui Romaniei si cu avizul Parlamentului".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Rovana Plumb respinsa comisar european, #Mihai Fifor Rovana Plumb comisar european , #stiri Mihai Fifor