Fifor o compara pe Dancila cu Stefan cel Mare, iar pe Iohannis cu Suleiman

Vineri, 26 Iulie 2019, ora 13:18
6527 citiri
Fifor o compara pe Dancila cu Stefan cel Mare, iar pe Iohannis cu Suleiman
Foto: Arhiva Facebook/ Mihai Fifor

Mihai Fifor, secretarul general al PSD si vicepremier, a facut, vineri, o analogie inedita: Viorica Dancila a fost comparata cu Stefan cel Mare, iar presedintele Klaus Iohannis cu Suleiman Pasa.

Fifor a ajuns la aceasta comparatie in contextul in care a respins informatiile potrivit carora social-democratii ar fi facut un "blat" cu seful statului, prin desemnarea Vioricai Dancila prezidentiabil al PSD.

El a comparat situatia cu Batalia de la Podul Inalt, intre armata lui Stefan cel Mare si oastea otomana a lui Suleiman Pasa

"Cum ar fi sa vezi vasluienii ca se aliniau in spatele lui Suleiman si se duceau sa se bata pentru Suleiman impotriva lui Stefan cel Mare. Cam asa ar fi si acum, sa ne pomenim ca ne aliniem in spatele lui Iohannis sa ne batem cu premierul Romaniei.

Nici macar cei care au lansat prostia asta nu cred ca sunt foarte convinsi de ce au spus, dar in toata aceasta perioada o sa avem parte de tot felul de glumite de genul acesta", a declarat Mihai Fifor, citat de Digi24.

Totodata, vicepremierul a spus ca social-democratii si-au propus sa castige alegerile prezidentiale din luna noiembrie: "Cred ca o meritam, cred ca Partidul Social Democrat, dupa foarte multa vreme, merita acest lucru".

Despre zvonurile privind un blat intre PSD si Klaus Iohannis a vorbit si presedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu.

"Ma refer la o singura istorioara care circula aici, ca de data aceasta Partidul Social Democrat a facut un blat cu Iohannis. Las la o parte definitia blatului, cred ca are o origine in zona aceasta a jocurilor de fotbal sau ceva de genul asta, sau la bucatarie, dar conotatia e cea din zona jocurilor de fotbal, si tin sa mentionez lucrul acesta pentru ca ma gandesc la cat de ticalosi sunt unii, care lanseaza in permanenta si alimenteaza aceasta chestiune, si la cat cred ei ca sunt de prosti altii ca sa creada acest lucru. Ce fel de blat am putea noi sa facem sau candidatul nostru cu domnul Iohannis?", a spus Dumitru Buzatu, citat de Mediafax.

Amintim ca Viorica Dancila a fost votata in BPN si apoi validata de Comitetul Executiv al PSD candidat al partidului la alegerile prezidentiale din toamna. Doar doi social democrati au votat impotriva: liderul PSD Olt Paul Stanescu si presedintele PSD Vaslui Dumitru Buzatu.

Urmatorul pas este validarea candidaturii Vioricai Dancila de catre congresul PSD, pe 3 august.

Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei se încinge. Gabriela Firea îl trimite pe Cristian Popescu Piedone înapoi la sectorul 5. Ea a a declarat vineri, 26 aprilie, că "ar fi o normalitate"...
#Viorica Dancila Stefan cel Mare, #Klaus Iohannis Suleiman Pasa , #stiri Mihai Fifor