Ziare.com

Medicul Mihai Lucan, gasit in conflict de interese de ANI

Marti, 13 Februarie 2018, ora 11:40

   

Medicul Mihai Lucan, gasit in conflict de interese de ANI
Agentia Nationala de Integritate anunta ca celebrul urolog Mihai Lucan a fost gasit in conflict de interese in perioada 2012 - 2016.

Potrivit unui comunicat de presa remis marti Ziare.com, in intervalul 26 iunie 2012 - 30 decembrie 2016, clinica Lukmed (unde Lucan si sotia sa sunt asociati, iar fiul este administrator) a incheiat un contract cu Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca (unde Lucan a fost sef de sectie - Sectia Clinica Urologie II), incalcand astfel regimul juridic al conflictului de interese in materie administrativa.

Intre cele doua institutii medicale s-a incheiat un contract de prestari servicii medicale, dar si patru acte aditionale pentru prelungirea duratei acestuia.

Astfel, medicul Lucan a incalcat mai multe articole din Legea nr. 95/2006, arata sursa citata:

  • Art. 178, alin. 2 - Constituie conflict de interese detinerea de catre manager sau reprezentant al persoanei juridice de parti sociale, actiuni sau interese la societati reglementate de Legea nr. 31/1990, sau ONG-uri care stabilesc relatii comerciale cu spitalul la care persoana in cauza exercita functia de manager;
  • Art. 185, alin. 15 - Dispozitiile art. 178 se aplica si sefilor de sectie, de laborator si de serciviu medical din spitalele publice;
  • Art 187, alin. 13 - Dispozitiile art.178 referitoare la conflictul de interese se aplica si membrilor consiliului de administratie.

Potrivit ANI, medicul a fost informat ca a fost gasit in conflict de interese si a si depus la dosarul de evaluare un punct de vedere in exercitarea dreptului de aparare.

"Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat (...) incalcarea obligatiilor legale privind conflictul de interese (...) constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective (...). Persoana (...) fata de care s-a constatat existenta conflictului de interese (...) este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica (...) pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului", mai arata ANI in comunicatul de presa.

Pe acelasi subiect:

A.D.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1598 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

romanii sunt satui de ji go dii precum acest chirurg

dar ce face ani acum pe ultima suta de metri suna a heirup. nu e mai usor sa recunoasca acesti functionari ca au dormit in pantaloni?

 

Nimic nou

Sub soare,omu nostru este bine mersi,liber,ca si cum nu e vorba de el...daca era intr-o tara civilizata,era de mult in inchisoare si bunurile confiscate...dar nu trebuie sa uitam ca suntem in Romania.....

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor