Mitrea: Necolaiciuc va raspunde pentru ce a facut, eu nu stiu ce are el de explicat

Miercuri, 20 Aprilie 2011, ora 14:12
1848 citiri
Mitrea: Necolaiciuc va raspunde pentru ce a facut, eu nu stiu ce are el de explicat
Foto: Arhiva

Fostul ministru al Transporturilor, social-democrat Miron Mitrea, a declarat miercuri ca nu stie ce explicatii are de dat Mihai Necolaiciuc in fata autoritatilor, fiind la curent ca este vorba despre anumite "achizitii" care au fost facute prin Bursa de Marfuri, si acolo trebuie puse intrebarile.

"Nu l-am adus de la Iasi. L-am mostenit ca director general, l-am pastrat. (...) Vine in tara, va raspunde pentru ceea ce a facut, va spune ce nu a facut. Nu stiu ce are el de explicat", a spus senatorul PSD.

Intrebat daca a vazut acuzatiile din presa si ce au spus procurorii despre acesta caz, Mitrea a spus ca este la curent cu o parte din ele. "Sunt legate de achizitii. Acestea, din cate stiu, s-au facut prin Bursa de Marfuri, deci exista unde sa se puna intrebarea privitoare la respectivele achizitii", a afirmat acesta.

In ceea ce priveste relatia sa cu Necolaiciuc, Mitrea a spus ca a fost una "amestecata", recunoscandu-i meritele de inginer. "Primii doi ani ne-am inteles destul de bine, apoi au fost si niste tensiuni care au dus la demisia lui", a mai spus Mitrea.

Mihai Necolaiciuc va fi adus in tara in cursul acestei zile.

Secretarul de stat al SUA Hillary Clinton a semnat decretul privind extradarea fostului director al CFR, Mihai Necolaiciuc, a declarat pe 11 aprilie avocatul acestuia, Gheorghita Mateut.

Potrivit avocatului, urmeaza ca pasaportul lui Nicolaiciuc sa fie schimbat, iar partea romana sa trimita in Statele Unite ofiteri de politie, pentru a il aduce in tara.

De asemenea, Mateut a precizat ca Mihai Necolaiciuc a renuntat la recursul impotriva deciziei de extradare pentru ca doreste sa fie judecat in tara.

Ministerul Justitiei a informat, pe 17 martie, printr-un comunicat, ca Mihai Necolaiciuc nu intentioneaza sa declare apel impotriva ordinului de extradare pronuntat de o instanta din SUA.

"La data de 17 martie 2011, Ministerul Justitiei a fost informat de catre Departamentul de Justitie al SUA in legatura cu imprejurarea ca Mihai Necolaiciuc a anuntat instanta americana si Departamentul de Stat ca nu intentioneaza sa declare apel impotriva ordinului de extradare pronuntat de aceasta instanta. In aceste conditii, ar urma ca Departamentul de Stat al SUA sa emita ordinul de predare efectiva, aceasta urmand a avea loc pe cale de cooperare politieneasca", se arata in comunicat Ministerului Justitiei.

Instanta competenta americana a aprobat extradarea catre Romania a fostului director al CFR, Mihai Necolaiciuc, potrivit unei informari din data de 2 martie a Departamentului de Justitie al Statelor Unite ale Americii, comunicate Ministerului Justitiei.

Decizia instantei americane a venit ca urmare a cererilor de extradare transmite autoritatilor din SUA in februarie 2008 si septembrie 2009.

MJ precizeaza ca in legatura cu Mihai Necolaiciuc au fost inaintate autoritatilor americane trei cereri de extradare. Ultima dintre acestea a fost comunicata, pe cale diplomatica, Departamentului de Justitie al Statelor Unite ale Americii pe 31 ianuarie 2011 si urmeaza a fi examinata de catre autoritatile americane. Fostul directorul al CFR se afla in custodia autoritatilor americane, fiind arestat in vederea extradarii catre Romania, incepand cu data de 23 iunie 2009.

Necolaiciuc este trimis in judecata de procurorii anticoruptie in trei dosare penale, in legatura cu fraudarea CFR.

Necolaiciuc Mihai se afla in custodia autoritatilor americane, fiind arestat in vederea extradarii catre Romania, incepand cu data de 23 iunie 2009.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Miron Mitrea Necolaiciuc, #Mihai Necolaiciuc extradat, #Miron Mitrea Necolaiciuc proces , #CFR