Necolaiciuc a cumparat, cu banii CFR, vile de vacanta de miliarde de lei vechi

Miercuri, 04 Mai 2011, ora 12:38
3342 citiri
Necolaiciuc a cumparat, cu banii CFR, vile de vacanta de miliarde de lei vechi

Dupa intoarcerea in tara a lui Mihai Necolaiciuc, incep sa apara dovezi ale devalizarii CFR facute de fostul director.

Astfel, in loc sa investeasca in infrastructura feroviara, Necolaciuc a cumparat cu banii CFR o vila si o pensiune, plus terenurile aferente acestora, la Slanic Moldova, in anul 2001, cu aproximativ 1 milion de dolari.

Trei ani mai tarziu, Directia Generala a Finantelor Publice Galati a pus sechestru, din cauza datoriilor pe care le inregistra Regionala CF Galati la bugetul de stat, pe cele doua imobile si pe terenurile aferente, acestea fiind vandute.

Ziarul Puterea a intrat in posesia a patru contracte de vanzare-cumparare din "epoca" fostului director general al CFR SA, Mihai Necolaiciuc, semnate de el insusi.

Necolaiciuc, adus inca o data in fata DNA

Potrivit documentelor, la inceputul lunii aprilie 2001, CFR SA, reprezentata prin directorul general Mihai Necolaiciuc si directorul economic Ana Maria Matei, a cumparat de la societatea Perla Moldovei, cu sediul in Slanic Moldova, doua terenuri, precum si vila "Zorile" si pensiunea "Caprioara".

Inainte de achizitia respectivelor active, compania CFR SA a cumparat terenul aferent acestora. Pentru parcela apartinand vilei "Zorile", in suprafata de nici 450 mp, Mihai Necolaiciuc a platit, in data de 4 aprilie 2001, suma de peste 1,3 miliarde de lei vechi.

Necolaiciuc, arestat pentru 30 de zile

In aceeasi zi, fosta conducere a CFR SA a platit aproximativ 4,6 miliarde de lei vechi si pentru terenul aferent pensiunii "Caprioara", in suprafata de aproximativ 1.300 mp.

"In loc sa investeasca acesti bani pentru clarificarea patrimoniului CFR, in valoare de miliarde de euro, fosta conducere a CFR SA a cheltuit miliarde de lei vechi pentru spatii de vacanta si terenuri.

Majoritatea bunurilor CFR sunt neintabulate. CFR SA are numeroase litigii cu filialele desprinse", au declarat, pentru Puterea, surse din Ministerul Transporturilor.

Necolaiciuc a fost adus in tara la sfarsitul lunii aprilie, dupa ce a fost capturat de autoritatile americane chiar in SUA, unde traia din 2003, din momentul in care a fugit din tara.

In baza mandatelor de arestare, fostul director al CFR a fost arestat pentru 30 de zile, incepand de miercuri, 20 aprilie.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Necolaiciuc CFR, #afaceri Necolaiciuc , #CFR