Ziare.com

Unul dintre dosarele lui Necolaiciuc, suspendat de instanta

Joi, 10 Noiembrie 2011, ora 20:40

   

Unul dintre dosarele lui Necolaiciuc, suspendat de instanta
Instanta a decis suspendarea judecarii unuia dintre dosarele in care a fost deferit justitiei fostul director general al CFR, Mihai Necolaiciuc, pana cand autoritatile din SUA vor da un raspuns privind extinderea consimtamantului de extradare si in ceea ce priveste faptele retinute in acest dosar.

Astfel, Judecatoria Sectorului 1 a decis suspendarea judecarii dosarului in care Mihai Necolaiciuc a fost trimis in judecata, pe 13 februarie 2009, alaturi de alte cinci persoane. In acest dosar, fostul director general al CFR este acuzat de procurorii anticoruptie de doua fapte de abuz in serviciu.

Suspendarea a fost decisa pana la primirea unui raspuns din partea autoritatilor SUA, cu privire la extinderea consimtamantului de extradare a lui Necolaiciuc si in ceea ce priveste faptele pentru care este judecat in acest dosar. Hotararea Judecatoriei nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.

Necolaiciuc este trimis in judecata de procurorii DNA in alte trei dosare penale, toate aflate pe rolul Judecatoriei Sectorului 1. Daca dupa aducerea sa in tara, in luna aprilie, pe numele fostului director CFR au fost confirmate mandatele de arestare in toate aceste cauze, pe 18 octombrie, prin decizia definitiva a Tribunalului Bucuresti, intr-unul dintre dosare s-a dispus, definitiv, cercetarea lui in libertate.

Pe data de 18 iunie 2009, Biroul National Interpol a informat Ministerul Justitiei si Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti, cu privire la faptul ca Mihai Necolaiciuc a fost arestat in data de 17 iunie 2009 de catre US Marshals Service si Biroul de Migratie si Vami. O instanta din SUA a aprobat, in martie 2011, extradarea lui Necolaiciuc in Romania, hotarare care nu a fost atacata de fostul director al CFR, care a fost adus in Romania pe data de 20 aprilie 2011.

Sursa: rNews

Articol citit de 898 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Daca nu dau aia extinderea pleaca in SUA?!

Ce de drepturi au infractorii!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor