Mihaita Nesu, dezvaluiri emotionante despre fotbal, accidentare si credinta

Marti, 07 Iunie 2016, ora 22:45
4242 citiri
Mihaita Nesu, dezvaluiri emotionante despre fotbal, accidentare si credinta
Foto: Captura Trinitas TV

Mihaita Nesu a facut o serie de dezvaluiri emotionante despre viata sa, despre fotbal, despre accidentarea care l-a lasat paralizat si despre credinta.

Fostul sportiv isi incepe povestirea marturisind ca si-a dorit foarte mult sa devina fotbalist.

"A fost dorinta mea cea mai mare, sa fiu fotbaist. Si a doua cea mai mare, sa am foarte multi bani. Ce sa fac cu ei? Nu stiu! Nu mi-am dat seama nici acum", a declarat Nesu intr-un interviu acordat Trinitas TV.

A trecut repede la momentul accidentarii, pe care il vede ca pe un nou pas in viata lui, care este legata acum de credinta.

"Nu stiu de ce mi s-a intamplat asta. Pe mine m-a ajutat sa ma descopar pe mine care eram cu adevarat, nu ce voiam eu sa par. Si tot ce mi se intampla in fiecare zi ma face sa ma intorc de unde am plecat toti. Adica la Dumnezeu. Parca nu te mai deranjeaza ca esti in scaun ca ai sanse egale cu toata lumea, bolnav, sarac, bogat, sanatos.

Cred ca Dumnezeu mi-a dat foarte multe daruri pe care nu le-am luat in seama, eu m-am chitit asa numai pe fotbal si pe celelalte le-am aruncat la gunoi. Aveam talent si la desen, la pictura, dar mai ales la modelaj. Eram singurul care aveam rabdare la modelaj, la Liceul de Arta. Dar, din pacate, nu le-am dat importanta. Nu am dat foarte multa importanta Liceului de Arta, eram pe fotbal.

Eram animalul din om pe teren si cand plecam acasa eram mielusel linistit. Voiam sa demonstrez tuturor ca asa mic si firav cum eram, ma pot lupta cu oricine de la egal la egal. Imi dezvaluiam vointa. Lumea a iubit-o, nu stiu cat de folositoare mi-a fost asta, dar lumea m-a iubit pentru asta", a mai declarat Mihaita.

Nesu povesteste si de momentele in care s-a simtit deznadajduit si cum a ajuns sa se dedice credintei.

"Fotbalul e un sport vazut mai putin ortodox, dar mi-a oferit prietenii care erau erau cei mai credinciosi, datorita carora am ajuns si eu pe drumul acesta. Incercarea de a merge pe drumul drept. La doi ani jumate dupa accident am hotarat sa ma botez ortodox. Dupa doi ani de cautari si intrebari si pelerinaje, intrebari - raspunsuri, ganduri, a inceput sa imi placa cel mai mult lumea asta. Poate de aia poate sunt asa putin din alt film. Ma bucur sa citesc, ma bucur cand am o discutie cu un parinte la o manastire.

Dupa accident mi-am pus foarte multe intrebari. De ce era intrebarea preferata. De ce eu, de ce mie. Dupa prima spovedanie mi s-a deschis o usita, ca sa zic asa. Eu credeam ca sunt mare si tare si ma intrebam ce mai fac eu acum.

Accidentul meu, cred ca Dumnezeu a vrut sa faca ceva bun cu viata mea. Pentru ca inainte erau putine. Si asa, prin accident, chiar daca toata lumea il vede ca un blestem, el se poate transforma intr-o binecuvantare. Cand ma gandesc la asta, ma bucura, chiar daca suferinta mea e mare, nu pot sa ma laud. Cateodata ma mai duc cu farasul pe pres si atunci il sun pe parintele meu duhovnic si el ma ridica", a incheiat Nesu.

Mihaita Nesu s-a accidentat grav in data de 10 mai 2011, la un antrenament al formatiei FC Utrecht. Atunci, el s-a ciocnit de un coechipier, Alje Schut, si a suferit o fractura de vertebra cervicala.

Nesu a ramas paralizat de la gat in jos, putand sa isi miste doar partial bratul drept, cel cu care controleaza scaunul cu rotile pe care il utilizeaza.

M.D.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Mihai Nesu declaratie accidentare, #Nesu interviu credinta, #Nesu accidentare paralizat , #accidentare