Citeste scrisoarea emotionanta a lui Mihai Nesu pentru poporul roman

Marti, 03 Ianuarie 2012, ora 12:53
4349 citiri
Citeste scrisoarea emotionanta a lui Mihai Nesu pentru poporul roman
sursa foto: Gazeta Sporturilor

Mihai Nesu, fotbalistul a carui cariera a fost curmata de o accidentare la un antrenament al echipei FC Utrecht, nu si-a pierdut speranta.

Fostul fundas al Stelei a trimis o scrisoare deschisa prin intermediul cotidianului Pro Sport prin care isi prezinta asteptarile pe care le are de la noul an.

Nesu precizeaza ca accidentarea pe care a suferit-o in urma cu sapte luni l-a facut sa vada viata cu alti ochi, motiv pentru care gandurile sale sunt altele in acest moment.

In 2012, Nesu isi doreste ca sportivii care vor reprezenta Romania la Olimpiada de la Londra sa castige cat mai multe medalii, dar si infiintarea unor academii de fotbal dupa modelul implementat de Gica Hagi.

De asemenea, Nesu a subliniat ca spera ca scandalurile sa nu mai tina capul de afis in 2012, iar fotbalistii sa capete mai multa incredere.

Cat priveste situatia poporului roman, Nesu le-a cerut celor care sunt alaturi de el sa-si manifeste zilnic dragostea fata de cei dragi.

Iata scrisoarea trimisa de Mihai Nesu:

In primul rand, anul care tocmai a inceput este unul total schimbat pentru mine fata de anii trecuti. Vad totul din alta perspectiva, cu o alta scara de valori, mult mai relaxat si detasat de stresul care ma inconjura cand jucam. De aceea urarile mele pentru 2012 vor fi probabil total altele fata de cele ale unui om normal, sau poate ca nu...

Sportului romanesc ii doresc sa se dezvolte ca infrastructura si conditii pentru performanta si sper sa se faca in 2012 mai multe programe eficiente de reeducare a copiilor in spiritul practicarii sportului. Cred ca in ziua de azi, cand in fiecare zi apare cate un smartphone, un laptop nou sau un joc video nou, doar astfel, cu ajutorul parintilor, profesorilor, antrenorilor, legilor pentru sport si ministerelor vom putea iar spera la performante si la sportivi celebri, ca altadata. Pana atunci, mult succes la Londra si la cat mai multe performante si medalii.

Fotbalului romanesc mi-e cel mai greu sa-i urez ceva fiindca se intampla atatea lucruri care nu-si au locul in acest sport, incat nu prea stiu cu ce sa incep. Cred ca cel mai important, si-i urez asta pentru 2012, care poate fi un nou inceput, desi e foarte greu, este sa mai apara macar 3-4 Academii de fotbal de anvergura celei a lui Hagi.

Dar parerea mea e ca fotbalul nu va progresa daca lumea nu va deveni mai buna, mai rabdatoare, mai realista (si aici ma refer la televiziuni, ziaristi, patroni) si nu va elimina scandalurile de zi cu zi, inventate majoritatea pentru rating sau pentru notorietate. Cred ca imaginea pozitiva a fotbalistului trebuie sa revina in prim-plan (sper sa nu se supere nimeni). La acest punct sunt foarte sceptic, dar e dorinta mea!

Fara fotbalistul roman (talentat, parerea mea, dar lipsit de incredere momentan), asa criticat si pe locul 50 in lume, nu ar exista nici ziarele sau televiziunile de sport, nici patronii, nici impresarii, nici macar stadioanele.

Deci pentru 2012 imi doresc mai mult respect pentru personajul principal, care a ajuns un figurant hulit in propria-i pelicula, mai multe investitii, incredere si educatie pentru copii si tinere talente autohtone, rabdare, un campionat civilizat, un inceput de campanie de calificare reusit pentru nationala si, nu in ultimul rand, furati modele de organizare a fenomenului din tari cu succes in acest domeniu... Ne va ajuta mult. Daca Hagi a putut face asta, ar trebui sa faca si altii. Asa, sper, in 10-15 ani vom fi din nou mandri de fotbalul romanesc.

Tuturor va urez multa-multa sanatate, lucru care ocupa primul loc in mintea mea ca importanta din 10 mai 2011. Si doi, sa fiti mereu alaturi de cei dragi si oferiti-le neconditionat dragostea si suportul dumneavoastra.

La Multi Ani,

Cu drag, Mihai Nesu

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#Mihai Nesu, #accidentare mihai nesu , #accidentare