Un an de calvar pentru Mihaita Nesu

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Joi, 10 Mai 2012, ora 12:23
4254 citiri
Un an de calvar pentru Mihaita Nesu

Joi, 10 mai, se implineste exact un an de la momentul in care viata fostului, de acum, fotbalist Mihaita Nesu s-a schimbat definitiv. La un banal antrenament al echipei de club, FC Utrecht, fostul international roman s-a ciocnit de un coechipier si a ramas intins pe gazon.

"Nu puteam respira si nu simteam nimic. De la umeri pana la degetele de la picioare, nu simteam nimic", a marturisit Nesu dupa ce a avut puterea sa treaca peste momentul de cumpana al vietii sale.

A fost o intrare ca multe altele. Mihaita intra intotdeauna la limita, chiar si cand era vorba de un banal antrenament. S-a ciocnit cu Alje Schut si a cazut ca secerat la pamant.

Dupa primele momente de uluire, Nesu a fost luat in primire de medicul echipei. Nu putea respira si nu isi simtea corpul. Imediat, pe terenul de pregatire a sosit o ambulanta. Sportivul roman a fost consultat rapid si, cat s-a putut de repede, a fost trimis la spital.

Vedictul doctorilor olandezi a fost crunt - fractura a unei vertebre cervicale si sanse minime de recuperare. A intrat in operatie imediat si a iesit abia dupa 5 ore, fara ca medicii sa fie mult mai optimisti.

O luna a petrecut Mihai Nesu la Terapie Intensiva, luptandu-se pentru viata si sfidand asteptarile celor care il tratau. S-a trezit pe un pat de spital, fara a-si putea misca altceva decat capul. Din fotbalistul care isi dadea sufletul in fiecare meci s-a transformat, fara sa vrea, intr-un invalid care are nevoie de asistenta permanenta.

Totusi, "Bichonul" nu a dezarmat. Intr-o situatie in care multi dintre noi ar fi depus, poate, armele, el a inceput lupta.

Un banal telefon mobil i-a fost puntea catre viata. A inceput sa citeasca stirile pe internet, a transmis, lapidar, informatii despre starea lui de sanatate si, in final, a acceptat sa vorbeasca despre cosmarul pe care il traieste.

Nesu a iesit pentru prima data in public la inceputul lunii noiembrie, mergand pe stadion la un meci al lui Utrecht cu Ajax. A fost ovationat minute in sir iar caldura oamenilor i-a dat suplimentul de putere de care avea nevoie.

In ianuarie a aparut in cadrul unei conferinte de presa si a anuntat oficial lansarea fundatiei care ii poarta numele si care isi propune sa ajute tinerii aflati in situatii similare, insa care nu au avut avantajul unei asigurari medicale. Trecusera 8 luni de la accidentare si el isi putea misca bratul drept, cu ajutorul caruia controla caruciorul cu rotile electric.

"Dupa accident, ma asteptam ca in 8 luni sa-mi revin total, ceea ce nu s-a intamplat. Singura multumire vine din faptul ca ma simt putin mai bine decat au prezis medicii."

Cu putin timp in urma, Mihaita Nesu a plecat in Statele Unite ale Americii, la o clinica specializata pe recuperarea pacientilor cu fracturi cervicale. A plecat "cu o multime de sperante", dupa ce, anterior, reusise cumva sa isi gaseasca simturile si in bratul stang, pe care il putea misca "cativa milimetri".

Ramane de vazut ce ii va aduce America, acest veritabil taram al fagaduintei, insa macar un lucru este clar. Nesu s-a luptat pentru viata lui si, indiferent de rezultatul recuperarii, a invins. Mihaita este un invingator si o adevarata lectie pentru oricine.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Mihai Nesu accidentare, #Mihai Nesu paralizat, #Mihai Nesu 10 mai, #mihai nesu recuperare , #Utrecht