Europarlamentare 2014: Forta Civica si-a depus lista de candidati: Biologi, programatori si jurnalisti

Joi, 27 Martie 2014, ora 11:38
6662 citiri
Europarlamentare 2014: Forta Civica si-a depus lista de candidati: Biologi, programatori si jurnalisti
Foto: Forta-civica.ro

Forta Civica a depus, miercuri seara, la sediul Biroului Electoral Central, lista pentru alegerile europarlamentare, care contine un singur om politic cu experienta.

Astfel, presedintele partidului, fostul premier Mihai Razvan Ungureanu, este liderul listei, la BEC fiind depuse si 217.000 de semnaturi pentru sustinerea candidatilor.

Potrivit unui comunicat remis Ziare.com, pe locul doi al listei se afla Diana Pavelescu, presedinte al Organizatiei FC Sibiu, de profesie inginer, in timp ce pe locul al treilea se afla Mihaela Nicolau, economist si lector universitar.

Pe locul patru se afla profesorul Adriana Radu, pozitia a cincea este ocupata de Vlad-Tudor Alexandrescu, conferentiar universitar, in timp ce profesorul Daniel Botezatu se afla pe locul sase.

Alegeri europarlamentare 2014: Cine deschide lista candidatilor PNTCD

Europarlamentare 2014: Noua Republica si-a depus lista de candidati - cine e lider

Printre cei 42 de candidati se numara sase profesori, inclusiv Mihai Razvan Ungureanu, patru avocati si trei medici. O treime dintre candidati sunt femei, iar media de varsta a persoanelor de pe lista este de 41 de ani.

De asemenea, pe lista Fortei Civice se mai regasesc si trei jurnalisti, un programator si un biolog. Cinci dintre candidati au mai putin de 30 de ani, in timp ce decanul de varsta este Aurel Cristian Radan, in varsta de 73 de ani, care este de profesie inginer si ocupa functia de director - unul dintre cei sase candidati de peste 50 de ani ai FC.

"Am depus lista celor 42 de candidati Forta Civica la alegerile europarlamentare. Avem in lista in majoritate oameni tineri, media de varsta este de 41 de ani, de profesie medici, economisti, juristi, avocati, profesori universitari, jurnalisti, analisti politici si ingineri, iar o treime din candidati sunt doamne", a spus presedintele Fortei Civice.

Mihai Razvan Ungureanu a indicat ca formatiunea sa vizeaza un scor de cel putin cinci la suta la alegerile europarlamentare din 25 mai.

M.R. Ungureanu, primul pe lista Fortei Civice la europarlamentare, dar va renunta la loc

Senatorul a spus anterior, ca, desi deschide lista partidului sau, va ceda locul in Parlamentul European, daca formatiunea va obtine destule voturi pentru a obtine un mandat de europarlamentar, unui alt membru prezent pe lista.

"Deschid aceasta lista girand numele care se vor aseza pe pozitiile urmatoare pana la 42, sunt reprezentate toate judetele tarii, urmand ca la final sa cedez locul unui alt membru al partidului prezent pe lista", a precizat Mihai Razvan Ungureanu, duminica.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Forta Civica lista europarlamentare, #FC alegeri europarlamentare 2014, #Ungureanu alegeri europarlamentare, #candidati FC europarlamentare , #Forta Civica