Initiativa Romania Liberala a intrat in Alianta DA. MRU: Vom da presedintele Romaniei!

Sambata, 07 Septembrie 2013, ora 19:17
2772 citiri
Initiativa Romania Liberala a intrat in Alianta DA. MRU: Vom da presedintele Romaniei!
Foto: B1TV

Presedintele Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu, a declarat, sambata, la Consiliul National al partidului, ca FC va avea parlamentari in PE si "va da presedintele Romaniei".

"Vom avea parlamentari in Parlamentul European si, da, acest partid va da presedintele Romaniei! Este datoria noastra!", le-a spus Ungureanu reprezentantilor FC reuniti la Palatul Parlamentului.

El a mai spus ca nimeni nu se astepta ca un partid care apare "de jos" "sa creasca viguros, sa traiasca si sa existe".

Ungureanu a aratat ca Forta Civica ar vrea o alta legislatie a partidelor, care sa transparentizeze cheltuielile partidelor.

De asemenea, Mihai Razvan Ungureanu a salutat prezenta la Consiliul National al FC a europarlamentarului Cristian Preda, aratand ca acesta este membru fondator al Initiativei Civice de Centru-Dreapta.

"Cristian Preda, ma bucur ca esti aici", a precizat Mihai Razvan Ungureanu in discursul sustinut la reuniune.

IRL si Alianta D.A. au semnat protocolul

Tot sambata, Forta Civica si PNTCD au semnat un protocol cu Initiativa Romania Liberala de includere a acesteia in Alianta pentru Dreptate si Adevar, liderii acestor formatiuni precizand ca vor avea candidat unic la prezidentiale si candidati comuni la europarlamentare.

Din partea Initiativei Romania Liberala (IRL), au fost prezenti presedintele asociatiei, Vlad Moisescu, dar si primarul Sectorului 1 Andrei Chiliman si deputatul Diana Tusa, care, impreuna cu liderii FC si PNTCD, Mihai Razvan Ungureanu, respectiv Aurelian Pavelescu, au vorbit despre necesitatea unificarii fortelor de dreapta.

Mihai Razvan Ungureanu i-a prezentat pe liderii IRL drept "vechi amici", care "au dovedit ca te poti desparti de rau facand bine", facand referire astfel la faptul ca acestia au parasit PNL.

Presedintele IRL, Vlad Moisescu, a aratat ca a gasit in Alianta pentru Dreptate si Adevar toate resursele pentru a da romanilor de dreapta speranta ca interesele lor sunt reprezentate si a spus ca, in opinia sa, constitutirea aliantei DA in noua formula reprezinta "un pas urias catre unificarea dreptei".

Moisescu a precizat ca IRL ramane o asociatie si nu se transforma in partid, dar se va implica in procesul de relansare a PNTCD, iar proiectul Mihai Razvan Ungureanu devine si proiectul acestei asociatii.

"Scopul este in continuare o lista comuna sub sigla PPE la alegerile europarlamentare, un candidat unic la alegerile prezidentiale din 2014 si constructia unei forte capabile sa castige alegerile locale si generale din 2016", a spus Moisescu.

La randul sau, liderul PNTCD Aurelian Pavelescu a precizat ca ii transmite un mesaj de dialog presedintelui PDL Vasile Blaga pentru a veni "la o masa comuna de dialog, pentru ca acesta este interesul politic, interesul electoratului de dreapta".

"Electoratul de dreapta vrea unitatea partidelor de dreapta si cred ca este momentul de a-i face o invitatie deschisa domnului presedinte Vasile Blaga la dialog cu alianta DA, pentru a nu fi perceputi intr-o viitoare campanie electorala pentru europarlamentare sau chiar si pentru prezidentiale ca formule politice competitoare, de concurenta pe esichierul dreptei. Speram sa avem un raspuns cat de repede, sper ca invitatia la dialog este una binevenita, nu doar pentru presedintele Vasile Blaga, ci si pentru ONG-urile de dreapta", a spus Pavelescu.

El a lansat acest mesaj dupa ce a precizat ca stie ca Vasile Blaga s-a pronuntat in ultimul timp, in repetate randuri, in sensul ca PDL va merge singur la alegerile europarlamentare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Romania Liberala protocol PNTCD, #Romania Liberala Forta Civica, #Moisescu Ungureanu Pavelescu , #Forta Civica