M.R. Ungureanu anunta ca fundatia exclusilor din PNL se alatura Aliantei DA

Marti, 28 Mai 2013, ora 18:01
3159 citiri
M.R. Ungureanu anunta ca fundatia exclusilor din PNL se alatura Aliantei DA

Presedintele Partidului Forta Civica, Mihai-Razvan Ungureanu, sustine ca Initiativa Romania Liberala se va alatura platformei Aliantei pentru Dreptate si Adevar, precizand ca nu a fost semnat un protocol inca, dar este o chestiune de zile.

Ungureanu a vorbit si despre "necesitatea" si "urgenta" unei unitati a tuturor fortelor "anti-USL", aratand ca acest lucru trebuie facut pentru a se putea lupta "impotriva transformarii Romaniei intr-o democratie de vitrina".

"De intarzierea cu care se realizeaza platforma comuna a fortelor politice anti USL profita USL", a afirmat presedintele Fortei Civice, intr-o conferinta de presa.

Ungureanu si Pavelescu: Orice unificare a dreptei va trebui inceputa cu alianta DA

Potrivit lui Mihai-Razvan Ungureanu, a fost deja deschis un dialog cu formatiunile de dreapta.

"Dialogul a fost deschis in urma cu doua saptamani si jumatate, prima etapa de dialog, practic. Eu as corobora rezultatele dialogului nostru, acestei prime etape, cu declaratiile politice ale altor formatiuni, fie ele partide politice, fie organizatii non guvernamentale. Si ma bucura sa vad ca numarul vocilor care inteleg ca este nevoie de unitate in actiune incepe sa creasca.

Intai lumea a fost reticenta si incetul cu incetul vocile incep sa se adauge. In momentul de fata, impartasim la nivelul Aliantei pentru Dreptate si Adevar, cu PNTCD, aceleasi puncte de vedere - lista comuna la europarlamentare, candidat comun la prezidentiale, federarea formatiunilor politice de dreapta, in 2016. Pe aceasta platforma, se alatura practic o identitate de vedere si o formatiune non-guvernamentala, este vorba de Initiativa Romania Liberala", a spus Ungureanu.

Initiativa Romania Liberala a fost lansata: Prezente surpriza si atacuri dure la Antonescu

El a punctat faptul ca IRL se afirma avand doctrina liberal conservatoare, aceeasi ca si Partidul Forta Civica.

"Alianta DA este o alianta deschisa. Asa a fost ea construita. Deci, se pot alatura principiilor noastre si formatiuni non-guvernamentale cu scop politic, evident. Si in fapt acest lucru se si intampla. IRL ni se alatura noua pe platforma Aliantei DA. Nu am semnat un protocol, dar probabil ca este o chestiune de zile acest lucru, dar in rest avem o voce unica", a sustinut Ungureanu.

Fondator Romania Liberala, despre necesitatea ei, excluderi si schimbari in PNL Interviu

In context, el a mentionat ca exista dialog si cu PDL, urmand ca democrat-liberalii sa isi exprime punctele de vedere cu privire la platforma ce vizeaza unitatea de actiune impotriva USL.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#IRL platforma Alianta DA, #MRU IRL Alianta DA , #Forta Civica