MRU acuza: Starea de alerta decretata de Ponta, paravan pentru un nou tun dat de niste hoti

Luni, 27 Ianuarie 2014, ora 19:19
3498 citiri
MRU acuza: Starea de alerta decretata de Ponta, paravan pentru un nou tun dat de niste hoti
Foto: Facebook/Mihai-Razvan Ungureanu

Instituirea starii de alerta inseamna castig pentru firmele angajate in deszapeziri, unda verde data achizitiilor fara licitatie si afaceri derulate in favoarea baronilor locali, sustine presedintele Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu.

Fostul premier a comentat, luni, faptul ca Guvernul a decretat starea de alerta in Vrancea, Buzau si Braila.

Romania, sub zapada: Drumuri si scoli inchise, stare de alerta - LIVE

"Este scandalos sa introduci stare de alerta stiind foarte bine care a fost prognoza meteorologica. Instituirea starii de alerta inseamna castig pentru firmele angajate in deszapeziri, nu pentru cetatean. Inseamna unda verde data achizitiilor fara licitatie. Inseamna afaceri derulate in favoarea baronilor locali. Situatia zonelor afectate de ninsori este utilizata ca paravan pentru un nou tun dat de o adunatura de hoti", afirma Ungureanu.

Potrivit acestuia, premierul Victor Ponta demonstreaza "din nou, loialitate" fata de interesele baronilor sai, omitand insa atributiile pe care le are fata de un popor intreg.

"M-am saturat sa vad cum aceasta gasca de infractori exploateaza la maxim fiecare situatie pentru a-si extrage foloase. Isi bat joc de un popor, isi bat joc de oameni", adauga Mihai-Razvan Ungureanu.

Premierul Victor Ponta a confirmat ca in judetele Buzau, Braila si Vrancea va fi declarata starea de alerta, explicand ca masura este necesara pentru a exista o coordonare la nivel national, "o comanda unica", pentru operatiunile de deblocare a drumurilor.

E a aratat astfel ca declararea starii de alerta nu inseamna ca vremea este mai rea in acele zone sau ca sunt facilitate achizitii simplificate de bunuri ori servicii sau alocarea de fonduri si nici nu este vorba de restrangerea unor drepturi ale cetatenilor, ci este nevoie de o conducere unitara pentru rezolvarea rapida a problemelor.

Stare de alerta in Buzau, Braila si Vrancea

Membrii comandamentului de urgenta au decis sa declare starea de alerta in judetele Buzau, Braila si Vrancea, care au fost timp de sase ore sub cod rosu de viscol, au declarat anterior surse oficiale.

Conform legii, starea de alerta se refera la "punerea de indata in aplicare" a planurilor de actiuni si masuri de prevenire, avertizare a populatiei, limitare si inlaturare a consecintelor situatiei de urgenta, respectiv ale unui eveniment exceptional care, prin amploare si intensitate, ameninta viata si sanatatea populatiei, iar Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta asigura coordonarea unitara a activitatilor.

Astfel, potrivit OUG 21/2004, pe durata situatiilor de urgenta sau a starilor potential generatoare de situatii de urgenta poate fi declansata starea de alerta.

Dupa declararea starii de alerta, sunt puse de indata in aplicare planurile de actiuni si masurile de prevenire, de avertizare a populatiei, de limitare si inlaturare a consecintelor situatiei de urgenta.

In timpul starii de alerta poate fi dispusa, ca masura de protectie, scoaterea din zonele afectate sau potential a fi afectate, in mod organizat, a unor institutii publice, agenti economici, categorii sau grupuri de populatie ori bunuri si dispunerea acestora in zone si localitati care asigura conditii de protectie.

De asemenea, zonele afectate de ninsori si viscol in care este declansata starea de alerta pot primi ajutoare de urgenta si pentru acestea poate fi solicitata acordarea de asistenta internationala.

Pe timpul starii de alerta se pot dispune orice masuri necesare.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Mihai Razvan Ungureanu Ponta stare alerta, #stare alerta judete zapada Ungureanu, #MRU stare alerta zapada Ponta, #Ungureanu Ponta baroni locali , #Forta Civica