MRU ar vrea candidatura unica la prezidentiale, cu UDMR

Vineri, 21 Iunie 2013, ora 19:48
2298 citiri
MRU ar vrea candidatura unica la prezidentiale, cu UDMR

Liderul partidului Forta Civica, Mihai Razvan Ungureanu, a lansat vineri, la Sfantu Gheorghe, un apel catre Uniunea Democrata Maghiara din Romania de a sustine viitorul candidat al fortelor de dreapta la presedintia Romaniei.

Ungureanu a declarat ca Forta Civica este deschisa colaborarii politice cu toate formatiunile din cadrul Partidului Popular European (PPE), la care vrea sa adere, prin urmare este deschis inclusiv colaborarii cu UDMR. De altfel, acesta a mentionat ca a avut relatii foarte bune cu UDMR si a apreciat faptul ca Uniunea "nu a tradat" fosta coalitie de guvernare.

"Oferta noastra de colaborare politica este extinsa catre toate partidele politice membre ale PPE, deci inclusiv catre UDMR. E foarte adevarat, insa, ca UDMR niciodata nu a gandit participarea la alegerile europarlamentare altfel decat pe seama propriei liste, dar in ce priveste alegerile prezidentiale din toamna anului viitor speram ca si UDMR sa vina alaturi de candidatul unic al dreptei, in cazul in care acest lucru se va intampla.

(...) O candidatura unica la prezidentiale are ca scop strategic reechilibrarea vietii politice in Romania", a spus Mihai Razvan Ungureanu, mentionand ca in acest caz sansele de victorie ar fi in mod evident sporite, intrucat UDMR este o forta politica importanta.

Acesta a mai spus si ca Forta Civica mizeaza pe sprijinul UDMR, dar si al PDL si PNT-CD, pentru a intra in PPE.

Potrivit acestuia, candidatul Aliantei Dreptate si Adevar la prezidentialele de anul viitor va fi anuntat in toamna.

Mihai Razvan Ungureanu a avut in cursul zilei de vineri intalniri cu membrii organizatiei judetene a Fortei Civice, cu oameni de afaceri si cu reprezentanti ai societatii civile romanesti, iar sambata va participa la sedinta Colegiului director al partidului, care va avea loc la Arcus.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Mihai Razvan Ungureanu candidat UDMR, #UDMR candidat dreapta presedintie, #UDMR sustinere MRU presdintie , #Forta Civica