MRU, despre ANI: E inacceptabil sa se modifice legea de dragul unor alesi incompatibili

Marti, 13 August 2013, ora 15:01
1452 citiri
MRU, despre ANI: E inacceptabil sa se modifice legea de dragul unor alesi incompatibili

Presedintele Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu, considera drept "inacceptabil" sa se modifice Legea ANI "de de dragul unor ales incompatibili".

"Acesti baroni locali, care au pus bunastarea personala deasupra celei a comunitatilor care i-au votat, ar trebui sa lase criticile la adresa ANI si sa isi asume conflictul de interese in care s-au pozitionat de buna voie si nesiliti de nimeni. Este inacceptabil sa vorbim despre o modificare a unei legi de dragul unor alesi incompatibilii", scrie Mihai Razvan Ungureanu, pe contul sau de Facebook.

Fostul prim-ministru aduce in discutie raportul MCV, apreciind ca Romania nu are nevoie de inca un astfel de raport negativ, care ar pune sub semnul intrebarii viitoarea aderare a tarii la spatiul Schengen.

"Pentru acesti primari, care nu inteleg sa respecte aceste legi, confortul personal este cu mult mai presus decat interesele tarii noastre. Cand te afli intr-o pozitie aleasa in mod democratic si in acelasi timp intr-o situatie de conflict de interese, se asteapta de la tine demisia, nu scandaluri si atacuri impotriva justitiei si legilor tarii tale", a mai afirmat Mihai Razvan Ungureanu.

Presedintele ANI: Sunt doar cateva zeci de primari incompatibili. Rata de succes e de 96%

Prim-vicepresedintele Asociatiei Comunelor din Romania (ACoR), Mariana Gaju, primar al comunei constantene Cumpana, a declarat, luni, ca vicepremierul Liviu Dragnea a depus la Ministerul Justitiei o noua propunere de modificare a Legii ANI, dupa ce prima varianta a respectivului proiect de lege a primit aviz negativ.

O noua propunere de modificare a Legii ANI, depusa la Ministerul Justitiei

Numarul primarilor care au fost prinsi in incompatibilitate sau conflict de interese este mult mai mic decat sustin alesii USL care vor sa schimbe legea. In plus, rata de succes a ANI in instanta este de peste 96%, a declarat presedintele agentiei, Horia Georgescu.

La randul sau, premierul Victor Ponta a declarat, pe 25 iulie, la Sibiu, ca jumatate din primarii si consilierii din Romania au fost declarati incompatibili de ANI si au procese in instanta, drept care vrea o discutie cu Agentia Nationala de Integritate si cu reprezentantii Comisiei Europene, pentru a gasi o solutie legislativa corecta.

F.N.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#MRU modificare Lege ANI, #MRU alesi incompatibili, #modificare lege ANI alesi incompatibili , #Forta Civica