MRU: Ponta habar nu are de negocierile de la Bruxelles

Duminica, 10 Februarie 2013, ora 17:23
4980 citiri
MRU: Ponta habar nu are de negocierile de la Bruxelles
Foto: B1 TV

Victor Ponta face declaratii politice si "nu are habar de negociere", a declarat liderul Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu, in contextul criticilor lansate de premier la adresa abilitatilor de negociere ale presedintelui Traian Basescu.

"Victor Ponta face declaratii politice, dincolo de faptul ca nu are habar de negociere. (...)Este o discutie politica complet inutila, nu rezolva problemele principale ale economiei noastre, mica, rigida, controlata de institutii ale statului. Poate aceasta econonomie sa gestioneze eficient suma de bani de la UE? Rapsunsul il stim deja: in niciun caz in forma actuala", a spus Ungureanu duminica, intr-o interventie telefonica la B1 TV.

Victor Ponta i-a reprosat sefului statului ca a obtinut prea putini bani pentru Romania din bugetul UE, in urma Consiliului European de vineri, respectiv o alocare bugetara de 39, 8 miliarde pentru Romania.

"Daca eram acolo nu stiu daca puteam obtine mai mult pentru Romania, dar mai putin nu puteam sa obtin pentru ca mai putin nu se putea obtine. Rezultatul e foarte prost, oricum il prezentam. Nu s-a obtinut nimic pentru Romania. Din 48 de miliarde s-au obtinut 39 de miliarde. Legenda cu domnul Basescu de mare negociator a murit in acesta seara. Nu a obtinut nimic", a spus Ponta dupa aflarea rezultatelor discutiilor de la Bruxelles.

Suma de 48 de miliarde de euro a fost propunere initiala a Comisiei Europene referitoare la sumele alocate Romaniei.

Unde Victor Ponta vede pierdere, Traian Basescu vede un castig. Astfel, presedintele a declarat la revenire in tara ca Romania va beneficia de 6 miliarde de euro in plus pentru exercitiul financiar european 2014- 2020, fata de cel precedent, cu o crestere de 10 la suta pe fonduri de coeziune si de 27 la suta pentru Politica Agricola Comuna.

De asemenea, in opinia fostului premier Ungureanu, rezultatul reprezinta "primul pas pentru un potential succes".

"Adevaratul succes nu tine de numarul de miliarde primite. Ideal ar fi sa atragem macar 80% din aceasta suma", a precizat Ungureanu.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Ungureanu Ponta buget UE, #Ungureanu alocari Romania UE, #bani UE Romania , #Forta Civica