MRU propune Parlamentului: Ofiterii acoperiti sa nu faca politica (Video)

Marti, 29 Ianuarie 2013, ora 22:40
4453 citiri
MRU propune Parlamentului: Ofiterii acoperiti sa nu faca politica (Video)
Foto: B1TV

Presedintele Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu, a lansat o provocare Parlamentului, propunandu-i sa adopte masurile necesare pentru ca in forul legislativ sa nu se regaseasca ofiteri sub acoperire.

Propunerea a fost lansata, marti seara, intr-o emisiune la B1TV, in care a fost invitat sa revina cu mai multe explicatii cu privire la declaratia facuta in campania electorala, atunci cand, in replica la acuzele lui Crin Antonescu, conform carora serviciile secrete se implica in politica, Mihai Razvan Ungureanu a spus ca daca ar fi asa, Crin Antonescu nu ar fi in politica.

Marti seara, fostul director SIE a explicat ca tot ce a dorit sa spuna atunci este ca "numai in statele totalitare sau acolo unde exista regimuri autoritare serviciile speciale se implica in politica", iar in astfel de state cei care intra in politica sunt selectati pe baza propriilor criterii ale serviciilor si devin "marionete ale micului grup de autoritate care detine serviciile".

Mihai Razvan Ungureanu a adaugat: "in conditiile acestea nici domnul Antonescu, nici eu nu am fi putut intra in politica".

Presedintele Fortei Civice i-a reprosat inca o data lui Crin Antonescu faptul ca a "aratat cu degetul impotriva unor institutii ale statului" fara sa aduca si dovezi, asa cum se face "intr-o tara civilizata in care ai de-a face cu oameni politici onesti, civilizati".

"Nu poti sa te ascunzi sub tone de vorbe aruncate fara niciun fel de discernamant sperand ca starnesti fricile vechi ale electoratului", a subliniat Ungureanu.

De altfel, acesta l-a acuzat pe presedintele PNL ca a fost "izvorul celor mai dure declaratii antieuropene si nationaliste pe care le-am putut vedea in ultimii 20 de ani".

Intrebat pe ce se bazeaza cand sustine ca in cadrul serviciilor nu exista si oameni care fac jocuri politice, Mihai Razvan Ungureanu a replicat spunand ca solicita public inca o data parlamentului sa ia o decizie in acest sens, mai exact sa adopte masurile legislative necesare astfel incat "intre parlamentari sa nu se regaseasca ofiteri sub acoperire".

"Daca sunt, sa nu faca politica!", a spus MRU referindu-se la ofiterii sub acoperire, subliniind ca nu sugereaza absolut nimic, dar "un parlament care este alcatuit din oameni politici de la care pretindem onestitate, moralitate, competenta profesionala trebuie sa nu aiba un dublu angajament".

"In momentul in care ai un dublu angajament, ai o problema: esti dependent de relatia de serviciu, dar esti dator si fata de Parlament", a conchis Mihai Razvan Ungureanu.

Si presedintele Traian Basescu a facut destul de recent o declaratie similara, atunci cand, inainte de alegerile parlamentare, a creionat profilul viitorului premier.

"Sa nu aibe vulnerabilitati, adica sa nu se fi autoprezentat ca fiind ceva si el sa fie altceva, sa nu aiba lucruri ascunse in propriul CV, sa fie un om despre care sa stim tot sau aproape tot, atat cat trebuie sa stim pentru a avea incredere in el - nu detalii din viata privata, ci un om in viata caruia sa nu fie umbre, lucruri ascunse, sau minciuni in autodefinirea lui.

Avem un risc major cand despre un politician nu se stie tot, mai ales lucruri care nu sunt placute. Acel politician devine santajabil. As vrea sa avem un prim-ministru care prin ceea ce spune in CV-ul lui sa fie imbatabil, sa nu fie nici plusuri, nici minusuri", declara Traian Basescu cu doar doua zile inainte de alegerile din 9 decembrie 2012 si de a-l desemna pe Victor Ponta prim-ministru.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Mihai Ungureanu ofiteri acoperiti, #Ungureanu ofiteri acoperiti parlament, #Ungureanu Antonescu servicii politica , #Forta Civica