Mihai Razvan Ungureanu: O remaniere guvernamentala ar fi potrivita

Marti, 02 Octombrie 2012, ora 21:38
1520 citiri
Mihai Razvan Ungureanu: O remaniere guvernamentala ar fi potrivita
Foto: Adevarul

Presedintele partidului Forta Civica, fostul premier Mihai Razvan Ungureanu, a apreciat, marti, ca o remaniere guvernamentala ar fi foarte potrivita, mentionand ca USL nu are resursa umana capabila sa asigure guvernarea.

"Ar fi foarte potrivita. Sa plece toti, caci ar fi o remaniere pe care am astepta-o cu totii cu drag. Eu ma asteptam ca domnul prim-ministru sa-i propuna de mult timp ministrului de resort in cazul Oltchim, este vorba de ministrul Economiei, domnul Chitoiu, sa-si vada linistit de drum, dar ne dam seama ca primul-ministru al Romaniei, fiind prea prins intre datoriile sale politice, neglijeaza guvernarea si, oricum, nu-l intereseaza deloc interesul national. Dupa cate luni de administrare are acest lucru este limpede pentru toata lumea. Eu l-as fi remaniat cat se poate de repede (pe Chitoiu - n.r.)", a declarat Ungureanu, intr-o conferinta de presa.

El considera ca schimbarile de ministri in actualul Guvern nu se produc din vointa prim-ministrului, despre care spune ca a ramas "o umbra, cosmarul tarii", ci numai in momentul in care "evidenta legala sau a imoralitatii" nu mai poate fi acoperita de discursul continuu al celor aflati la guvernare.

"Domnul Ponta nu remaniaza, el asteapta ca guvernul sau sa fie remaniat. (...) Este, cred, Guvernul care are cele mai mari schimbari in componenta intr-o durata atat de scurta de timp. Si aceasta este o performanta in sine care ne arata, nu fragilitatea politica a guvernarii, ne arata faptul ca USL nu are resursa umana capabila sa asigure guvernarea. Nu are oameni competenti sau, daca din cand in cand se nimereste cineva care poate de bine, de rau, sa ocupe fotoliul de ministru, el devine incompatibil. Este si cazul domnului ministru Cepoi", a mai spus fostul premier.

Potrivit lui Ungureanu, Victor Ponta nu este decat in acte presedintele PSD si co-presedintele USL.

"Domnul presedinte al Partidului Social Democrat nu este presedintele PSD decat in acte, tot asa cum este co-presedinte al USL in acte. Le trebuia o semnatura si este nevoie sa apese cineva pe stampila. Cred ca sunt mai multi presedinti, este o conducere colegiala din care domnul Ponta nu face parte", a adaugat Ungureanu.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#MRU remaniere guvern USL, #MRU Victor Ponta remaniere, #MRU Chitoiu Oltchim , #guvern