Programul de guvernare Ungureanu: Cum se va lupta impotriva coruptiei?

Miercuri, 08 Februarie 2012, ora 18:31
3375 citiri
Programul de guvernare Ungureanu: Cum se va lupta impotriva coruptiei?
Foto: Arhiva

Guvernul Ungureanu intentioneaza sa continue aplicarea Strategiei Nationale Anticoruptie, bazata pe trei tipuri de interventie: prevenire, educatie si combatere, se arata in programul de guvernare.

Astfel, la nivelul prevenirii, guvernul va consolida integritatea in sistemul judiciar si in Parlament, potrivit programului de guvernare, aparut pe surse.

De asemenea, se intentioneaza transparentizarea finantarii partidelor politice si a campaniilor electorale, precum si a administratiei publice.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) si Agentia Nationala de Integritate (ANI) vor fi pilonii centrali ai luptei anticoruptie.

Ce promite Ungureanu? Prioritatile economice ale programului de guvernare

In sistemul de justitie, se prevede scurtarea proceselor judiciare, simplificarea procedurii de judecata si diminuarea costurilor actului de justitie.

In privinta ordinii publice si sigurantei cetateanului, noul guvern intentioneaza sa extinda serviciul SMURD la nivel national, sa introduca 50 de noi chipaje de prim ajutor medical de urgenta si sa doteze serviciile de urgenta cu 200 de ambulante de prim ajutor si 45 de ambulante de reanimare, 235 de autospeciale de stingere cu apa si spuma, 6 autospeciale de interventie in accidente colective, 16 autospeciale de prima cercetare evaluare CBRN, 43 de autospeciale pentru descarcerari grele si 6 centre de comanda si control, prin Programul Operational Regional.

In plus, vor fi instruiti 20 de piloti care executa misiuni SMURD, cu elicoptere EC135, la simulatorul de zbor al Politiei Federale Germane din Sankt Augustin.

In programul de guvernare se prevede si modificarea legislatiei privind politia locala, prin stabilirea unor atributii clare privind ordinea si siguranta cetateanului, reviziuirea legislatiei privind statutul si functionarea firmelor private de paza, protectie si transport valori prin instituirea unor reguli mai stricte privind selectia personalului si definirea, in mod clar, a atributiilor politiei, jandarmeriei si politiei locale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#guvernul Ungureanu, #Mihai Razvan Ungureanu, #program anticoruptie , #guvern