MRU, despre fundatia lui Diaconescu: Cu ICCD am pierdut timp, am pierdut ocazii

Marti, 26 Martie 2013, ora 20:35
4515 citiri
MRU, despre fundatia lui Diaconescu: Cu ICCD am pierdut timp, am pierdut ocazii

Senatorul Mihai Razvan comenteaza anuntul facut de seful cancelariei prezidentiale Cristian Diaconescu, salutand infiintarea Fundatiei Miscarea Populara si vorbind, totodata, despre timpul pe care l-a pierdut cu ICCD, propriul ONG de centru-dreapta care s-a transformat, ulterior, in partidul Forta Civica.

"Initiativa Civica de Centru-Dreapta (ICCD) s-a definit, de la bun inceput, ca platforma politica si civica de centru-dreapta, invitand partide, organizatii ale societatii civile, cetateni sa colaboreze in construirea unei alternative solide si credibile la USL", scrie MRU pe contul sau de Facebook.

"Inca de la infiintare am spus - toti membrii fondatori si simpatizanti - ca lupta noastra nu poate avea succes decat daca ne unim eforturile pe seama acestui proiect. ICCD oferea cadrul necesar al unitatii de actiune", continua senatorul.

Acesta subliniaza ca putea incepe atunci unificarea dreptei, precizand ca "apelului nostru nu i-au raspuns partidele, ci oamenii de buna-credinta ai Romaniei".

"Din partea celor pe sustinerea carora contam am primit, in schimb, lovituri, scepticism, neincredere. Am continuat, in ciuda adversitatilor si a orgoliilor, si am dat continut proiectului partinic al ICCD: Forta Civica. Da, s-a pierdut timp, s-au irosit ocazii.

Totusi nu am obosit sa cerem, pe toate vocile, unitate de actiune - chiar si atunci cand parea complet improbabila sau nedorita. Credem, in continuare, ca avem dreptate. Stim ca vom invinge! Forta Civica saluta infiintarea Fundatiei Miscarea Populara", incheie fostul premier.

Ulterior, acesta a revenit cu o noua postare, precizand ca le multumeste inca o data "celor care, alaturi de mine, sunt membri fondatori ai ICCD : Monica Macovei, Cristian Preda, Ioan Stanomir".

Mesajul sau de pe reateaua sociala a fost comentat la B1 TV de europarlamentarul PDL Cristian Preda.

"In societatea romaneasca exista foarte putina dezbatere. Exista confruntari, dar prea putina dezbatere. ICCD a fost un proiect, s-a evaporat destul de repede, pentru ca la cateva saptamani Mihai Razvan Ungureanu s-a gandit sa dezvolte un partid politic.

Daca FMP va crea dezbateri, va fi foarte bine, eu am spus ca sunt foarte deschis sa particip la aceste dezbateri, daca ele intaresc convingrea politica a familiei din care fac parte ca membru PDL, si anume PPE", a spus Preda.

Referindu-se insa la mesajul lui Cristian Diaconescu, Cristian Preda a apreciat ca este "straniu" ca cineva care este angajat politic sa aiba un discurs anti-politicieni.

"Exista tentatia anti-politicului, e paradoxal ca vine de la cineva care a fost membru politic. E straniu sa auzi discursuri anti-politice de la cineva care a fost si e angajat politic. Trebuie sa punem multa substanta in propunerile pe care le face, publicului. Am salutat infiinatrea FMP, sa vedem cum se concretizeza", a incheiat Preda.

Luni, consilierul prezidential Cristian Diaconescu a anuntat infiintarea Fundatiei "Miscarea Populara".

"Astazi (luni - n.red.) am decis, impreuna cu colegii mei, sa initiem procedurile pentru infiintarea Fundatiei 'Miscarea Populara'", a scris Cristian Diaconescu pe blogul personal.

Seful cancelariei prezidentiale a enumerat, printre obiective, modernizarea Romaniei, pastrarea orientarii proeuropene si proatlantice ca unica solutie pentru Romania, reforma constitutionala, stimularea clasei de mijloc, locuri de munca pentru tineret, criterii de integritate pentru o clasa politica adaptata la valorile Uniunii Europene.

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a anuntat primul, pe Facebook, ca se va inscrie in Fundatia Miscarea Populara. Un raspuns prompt a venit, tot pe reteaua de socializare, de la purtatorul de cuvant al lui Traian Basescu, Bogdan Oprea: "Si eu, subscriu, Sebastian".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Ungureanu Diaconescu Miscare Populara, #Preda Ungureanu ICCD , #miscare politica