MRU si Forta Civica. Vai steaua noastra! (Opinii)

Sambata, 08 Septembrie 2012, ora 18:30
7578 citiri
MRU si Forta Civica. Vai steaua noastra! (Opinii)

Intotdeauna am avut mari asteptari de la Mihai Razvan Ungureanu. Aveam, in continuare, si pentru partiduletul pe care l-a preluat, Forta Civica.

Ma gandeam ca va fi ceva de tipul Noua Republica, tot cu figuri curate, dar care stiu sa faca politica si sa fie mai mult cu picioarele pe pamant, asa, ca diferenta intre Mihai Razvan Ungureanu si Mihail Neamtu.

Vad ca MRU e mult mai pragmatic decat as fi crezut. Si-a facut un partid in care, departe de a fi Alba ca Zapada, gasesti dezamagitor de multe PERSONAJE. O oaste de stransura, dar de stransura, taica! Asadar, cativa aiuriti, cativa smecherasi, cativa traseisti. Si cativa oameni destul de grei, de stanga, asa cum ii sta bine unui partid de dreapta.

Din partidul asta, cel mai mult imi plac traseistii. Nu spunea el MRU ca e foc si para pe traseisti? "Cateva exemple, va rugam!" Imediat, ungurenii mei!

Unul ar fi Danut Liga. Mare om, mare caracter, foarte stabil politic, trecut prin urmatoarele partide: PD, PRM, PC, iar PDL. Asta din ce tin eu minte, poate sunt mai multe. PRM si PC? Hai omule, ce naiba e asta? Certat cu Traian Basescu, apoi laudat pe Traian Basescu drept "singurul barbat de stat", la intoarcere. Acum vicepresedinte Forta Civica.

Fostul lui coleg de la PDL Bucuresti, Stefan Pirpiliu, e mai "subtirel". E trecut doar pe la ApR, apoi PDL, inainte sa ajunga la Forta Civica. Secretar general.

Chiar si asa, Liga imi pare un om de onoare pe langa urmatorul vicepresedinte ales. Dan Cristian Popescu (nicio legatura cu subsemnatul, Doamne ajuta!). Ei, simpaticul nostru bucurestean platea, acum cateva luni, reclame in presa in care aparea o fetita cu ursuletul si zicea "am abia nu-stiu-cati ani si deja am datorie de nu-stiu-cati euro". O indatorase Guvernul. Cine era premier atunci? Seful lui, Mihai Razvan Ungureanu. Unde e acum fetita cu datorii? Dar ursuletul?

Ca sa nu mai spunem ca proaspat plecatul din PNL Popescu e genul ala de politician ambitios, fara scrupule si respect pentru reguli care, printre altele, si-a inceput campania electorala ilegal, cu vreun an inainte, prin postere imense si afise in orice statie de autobuz, mascate sub sigla unei reviste. A, sa nu uitam si de afisele uriase in care se prezenta drept candidat USL la Sectorul 2, in ciuda faptului ca nimeni nu-l desemnase.

Dar, data fiind afinitatea lui MRU pentru PNL, partidul din care a plecat, mai avem inca un liberal. De onoare si asta. Adrian Semcu, fost lider PNL Prahova, atat de fidel partidului incat s-a autosuspendat pentru a prelua functia de prefect, propus de PDL. A tinut-o cam o luna, dat fiind ca a cazut Guvernul lui MRU.

Cand pesedistii intalnesc revolutionarii

Lista nu se opreste aici, la smecherasii dubiosi de Bucuresti. Nu stiu daca din pacate sau din fericire, exista 2 vicepresedinti cu profil important. Fosti ministri, chiar unii "grei". Marian Saniuta, fost ministru de Interne in Guvernul Adrian Nastase, pentru mai putin de 1 an, in 2004. Guvernul PSD. Al doilea e Ionut Bazac, ministru al Sanatatii in 2009, tot fost pesedist, cum ii place lui MRU, care e de dreapta.

Destul de apreciati, e adevarat. Zice-se despre Saniuta, ca ar fi apreciat chiar de Ion Iliescu, al carui apropiat se zvonea ca e.

Nu la fel de apreciat de Ion Iliescu e Teodor Maries, lider de asociatie de revolutionari si cunoscut pentru ca-l gratuleaza cu apelativele "criminal" si "ucigas" pe fostul sef de stat. Pe unde-l prinde.

Este el Maries revolutionar insa un om pe a carui stabilitate n-as miza. Cand esti gata sa faci greva foamei pana mori pentru ca ceri indemnizatiile sau vrei adoptarea Legii Lustratiei, nu esti chiar o garantie politica.

Strangem tot?

Jumatate dintre vicepresedintii astia imi prezinta mai putina incredere decat alt vicepresedinte, Smaranda Vornicu, adica bloggerul "Zana Eficientei". Macar stie sa gateasca, spre deosebire de alti cativa din FC, despre care as paria ca sunt "fomisti".

Concluzia? Asta nu e o Alba ca Zapada. In niciun caz. Sigur, nicio o adunatura de hiene, ba chiar as crede ca e destul de curatel, daca ne uitam la ce au in ograda PDL, PSD, PNL si, da, UNPR. Insa asteptam mult mai multe de la partidul lui Mihai Razvan Ungureanu. De la el personal. Pentru ca inca il mai cred un tip redutabil si de incredere. Dar unde isi gaseste oamenii, frate?

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Forta Civica vicepresedinti, #MRU Forta Civica, #Forta Civica membri , #miscare politica