Ce cred democrat-liberalii despre Initiativa Civica a lui MRU

Miercuri, 30 Mai 2012, ora 08:03
4735 citiri
Ce cred democrat-liberalii despre Initiativa Civica a lui MRU
Foto: Evenimentul Zilei

Democrat-liberalii saluta decizia lui Mihai Razvan Ungureanu de a lansa un nou proiect politic, pentru inceput sub forma unei organizatii intitulate "Initiativa civica de centru-dreapta", parand sa ii acorde acestuia independenta totala in privinta parcursului sau politic.

Desi a participat la mai multe lansari ale candidatilor PDL din diferite judete, Mihai Razvan Ungureanu nu si-a exprimat intentia de a intra in acest partid, ci a anuntat ca, dupa alegerile locale, va initia o platforma civic-politica, la care spera ca vor adera toti cei care au cu adevarat convingeri de dreapta.

Ungureanu: Voi porni o initiativa de centru-dreapta. O asociatie, nu un partid

Primele reactii din partea PDL au fost pozitive, Cristian Preda si Sulfina Barbu exprimandu-si speranta ca MRU va pune rapid in aplicare ceea ce si-a propus.

Cristian Preda sustine platforma lui MRU: Unificarea dreptei nu poate intarzia mult

In schimb, Opozitia a replicat, prin vocea social-democratului Viorel Hrebenciuc, ca Initiativa civica a lui Ungureanu are "zero" sanse.

Hrebenciuc da "zero sanse" asociatiei lui MRU

Contactat de Ziare.com, senatorul PNL Varujan Vosganian a refuzat sa comenteze anuntul facut de Mihai Razvan Ungureanu, spunand ca fiecare politician poate face ce doreste.

Mult mai entuziasti au parut democrat-liberalii Teodor Baconschi, Radu F. Alexandru si Sever Voinescu, care si-au exprimat speranta ca proiectul lui Mihai Razvan Ungureanu va avea succes mai ales in mediul de afaceri cat si in randul oamenilor "de foarte buna calitate".

Teodor Baconschi: Exista un bazin electoral de pana la 10% care este dornic de o constructie noua

"Eu am reactionat la anuntul facut de domnul Ungureanu, care inteleg ca doreste sa faca, probabil, nucleul unui nou partid de centru dreapta si porneste de la aceasta asociatie, 'Initiativa civica pentru dreapta'.

Cred ca va avea succes, sper sa il aiba. E vorba de urgenta de a coagula tot frontul politic de centru-dreapta, care trebuie sa aiba si o dimensiune civica, sa se adreseze intregului segment electoral de centru-dreapta, care nu este complet reprezentat la ora actuala.

Ma refer la sprijin din partea mediului antreprenorial, al mediului de afaceri. Exista un bazin electoral de pana la 10% care este dornic de o constructie noua si care nu se recunoaste in USL sub nicio forma", a declarat Baconschi.

Radu F Alexandru: Oamenii de foarte buna calitate trebuie sa isi depaseasca retinerile si sa se implice

"Nu cunosc detaliile proiectului. E foarte greu de facut o estimare asupra sanselor, dar am o certitudine si anume ca domnul Mihai Razvan Ungureanu ar fi un castig de necontestat pentru viata politica romaneasca.

Si cand spun asta nu ma gandesc numai la valentele profesionale pe care, pe parcursul anilor, le-a dovedit cu prisosinta, ma gandesc si la 'caratele' morale pe care orice om de buna credinta nu poate sa nu le remarce cand este vorba despre Mihai Razvan Ungureanu.

Daca lipseste astazi ceva in viata politica romaneasca as spune ca tocmai despre asta este vorba: de elementara norma de moralitate, de elementara norma de conduita si de comportament in spiritul angajamentelor pe care, cu atat de multa usurinta, multi dintre oamenii politici le iau in fata electoratului, aceeasi usurinta cu care le si uita.

Venirea domnului Mihai Razvan Ungureanu in viata politica romaneasca, cu atat mai mult dupa experienta amara prin care a trecut, mi se pare de bun augur, pe de o parte prin castigul pe care el ca persoana l-ar reprezinta, dar si prin imboldul, prin modelul si chemarea pe care o lanseaza implicit prin gestul lui catre oameni de foarte buna calitate, care ar trebui sa inteleaga ca nu se va schimba nimic in viata politica si in Romania daca ei, oamenii de foarte buna calitate, nu vor depasi toate retinerile si nu se vor implica, asa cum se cuvine si cum li se cuvine, in politica romaneasca".

Sever Voinescu: MRU are capacitatea de a strange impreuna oameni care nu ar sta la aceeasi masa

"Se stie de foarte multa vreme ca exista energii de dreapta care nu sunt, dintr-un motiv sau altul, captate politic si concentrate electoral in aceste moment. Sunt multe incercari de captare a acestor energii, a domnului Mihai Razvan Ungureanu e una dintre ele. Eu cred ca domnia sa va avea succes, mai intai pentru ca domnia sa este o personalitate, care, iata, s-a probat, strange o incredere foarte mare electorala.

In al doilea rand, pentru ca are un mesaj coerent pe dreapta. Si pentru ca are capacitatea, a dovedit-o cred, de a coaliza, de a pune oamenii impreuna.

Traim vremuri in care toata lumea se plaseaza in competitie cu toata lumea si dihonia domneste peste tot. Domnul Ungureanu pare a avea capacitatea de a strange impreuna oameni care, probabil, altfel ar rezista mai greu la aceeasi masa. Si lucrurile astea ma fac sa fiu optimist si sa cred ca domnia sa va putea capacita o buna parte dreptei care care, in momentul asta, repet, nu este atasata de o formula electorala. Cu siguranta ca parteneriatul cu PDL e posibil si e de viitor.

Dar e cu totul prematur sa discutam. Am senzatia ca vrem sa vedem filmul inainte sa inceapa. Deocamdata ne-am asezat in scaune, s-a anuntat premiera, s-a anuntat distributia, ne asteptam cu totii la un film foarte bun. Haideti sa vedem filmul si dupa aceea, cand se termina, il comentam".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Mihai Razvan Ungureanu initiativa civica, #Baconschi Ungureanu partid politic, #Sever Voinescu Ungureanu initiativa civica , #PDL