Editorial: MRU - o cacealma mai spalata?

Marti, 29 Mai 2012, ora 18:37
5700 citiri
Editorial: MRU - o cacealma mai spalata?
Foto: gov.ro

Duios, foarte duios! Mihai Razvan Ungureanu, pe care chiar vreau sa-l iau in serios asa cum imi doresc sa cred ca exista Mos Craciun, Zana Maseluta si Axa Bucuresti-Washington fara relatia licurici-limbrici, anunta interventia dreptei civice de centru in peisajul obosit al politicii.

Sa traiasca, la multi ani! Nu s-ar putea insa ca, daca tot vorbeste despre o miscare curata, sa renunte la cateva locuri comune pe care le simtim la gat ca pe niste funii?

Pentru ca eu, unul, daca sa spunem ca as visa cu durere la o samanta din care sa rasara mia de margaritare, vorba lui Arghezi, n-as mai dori sa aud nicio minciuna. Ca asta: "In momentul de fata, intre PDL si mine exista un parteneriat - e partidul care m-a sustinut la guvernare, pe care il cunosc si cu bune si cu defectele sale".

Un adevar partial nu face parte din categoria de la care conventional se revendica. Caci nu PDL l-a sustinut - inteleg prin asta un angajament din suflet, nu din calcul, nu de teama. Ci Traian Basescu.

Presedintele l-a varat pe MRU pe gatul activistilor fara sa-i intrebe, dupa modelul intromisiunii PSD in patul portocaliu, dupa alegerile din 2008, pentru larga respiratie democratica ce a incretit de greata ficatii pedelistilor. Si pe el, si pe groopies de la gradi, pe care cand i-au vazut, ostenii considerati fruntasi in gasca a doua (utecistii de ieri, comunistii de maine) s-au strambat groaznic. Din nou sarisera din rand!

Dar haideti sa zicem ca angajamentul portocaliu fata de, sau in jurul lui, corespunde cu realitatea. Numai ca domnul Ungureanu a mai declarat la B1 ca dreapta sa "este deschisa si celor care sunt cu adevarat liberali".

Fleosc! Si daca se vor simti domnii Oltean, Buda, Cezar Preda, duduile Udrea, Anastase si Sulfi, duduiul Talmacean si castravetele rotund de Popoviciu? Fireste ca nu le va putea ingradi accesul spre stele, pentru ca "civic" are o legatura cu neinspirata noastra democratie. Si e clar ca aceste fine fapturi se vor azvarli in mare, ca sa nu se ofileasca.

Dar atunci va trebui sa ia in calcul un risc. Acceptand la san pasivul pedelist ii va determina pe cei care sunt meniti sa reprezinte activul civic sa judece de doua ori inainte de a se alatura chemarii. Daca au o bruma de constiinta.

Ceea ce imi este greu sa cred. Asociatie sa fie, si nu partid, miscare sa fie, nu curvasarie, cum va convinge domnul Ungureanu atata amar de roman ca, de data asta, cineva chiar ii vrea binele? Cu vorbe mestesugite, nu blocand accesul unor personaje de trista amintire pentru natiune, dar de vesela amintire pentru bugetele lor? Pai atunci, haidi pa!

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Ungureanu partid nou PDL, #MRU miscare politica , #PDL