MRU: Vom contesta Statutul parlamentarilor la CCR

Miercuri, 13 Februarie 2013, ora 14:26
2373 citiri
MRU: Vom contesta Statutul parlamentarilor la CCR

Senatorul afiliat grupului PDL Mihai Razvan Ungureanu a declarat, miercuri, ca Opozitia va sesiza Curtea Constitutionala cu privire la Legea Statutului parlamentarilor, dupa ce aceasta a fost votata, miercuri.

"Vom contesta la Curta Constitutionala imediat ce va trece votul din plenul camerelor reunite, iar textul contestatiei la Curte reflecta si contributia parlamentarilor Fortei Civice. Statutul are mai defecte de constitutionalitate", a spus senatorul Mihai Razvan Ungureanu.

Acesta a precizat ca, in paralel cu sesizarea la Curtea Constitutionala, Opozitia pregateste si o initiativa legislativa.

Si presedintele PDL, Vasile Blaga, a precizat, intr-o interventie telefonica la Digi 24, ca democrat-liberalii vor contesta la CCR statutul parlamentarilor.

Liderii Opozitiei sunt nemultumiti de faptul ca termenul de 45 de zile - perioada de contestare a deciziei de incompatibilitate data de ANI - stabilit de Comisia de Statut creeaza o diferentiere intre parlamentari si ceilalti peste 300 de mii de functionari publici din Romania, care au termen de numai 15 zile.

"Este o diferenta intre cetatenii obisnuti si parlamentari si nu suntem de acord cu acest lucru", a spus miercuri si liderul senatorilor PDL, Cristian Radulescu.

Parlamentarii si-au votat statutul - Perioada de contestare a incompatibilitatii creste la 45 de zile

Legea privind modificarea Statutului deputatilor si senatorilor a fost votata miercuri de plenul reunit al Parlamentului.

S-au inregistrat 298 de voturi "pentru", 36 de abtineri din partea UDMR si 101 voturi "impotriva", din partea PDL si PP-DD. La sedinta comuna de miercuri si-au inregistrat prezenta 455 de deputati si senatori din numarul total de 587.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Opoziti contestare Statut CCR, #MRU sesizare CCR Statut, #Opozitie sesizare CCR Statut parlamentari, #votare lege Statut parlamentari , #PDL