Ungureanu: Dreapta este o doctrina a viziunii si inteligentei

Miercuri, 30 Mai 2012, ora 10:09
3461 citiri
Ungureanu: Dreapta este o doctrina a viziunii si inteligentei
Foto: Day Life

Fostul premier Mihai-Razvan Ungureanu a declarat, marti, la Bacau, ca dreapta este o doctrina a viziunii si inteligentei si, de aceea, s-a angajat total si nemijlocit in a nu lasa democratia "sa fie amenintata de nicio tentatie socialista".

Afirmatiile au fost facute cu prilejul discursului rostit, in calitate de invitat, la mitingul electoral de lansare a candidatilor organizatiei judetene a PDL Bacau la functiile de primar si consilier local in alegerile din 10 iunie, gazduit de teatrul de vara din municipiu.

"Sa nu va temeti sa sustineti public o asemenea doctrina. Fiti mandri de acest lucru si stati cu spatele drept. Nu dati inapoi in fata adversarilor politici, indiferent cat de greu va vine acum", le-a cerut Ungureanu membrilor si simpatizantilor PDL prezenti la miting, motivandu-si indemnul prin faptul ca asumarea doctrinei de dreapta reprezinta o angajare intr-o batalie politica, care nu trebuie pierduta, pentru a crea viitorul mai bun al tarii.

Ungureanu a precizat, ulterior, ca, in ceea ce il priveste, va continua sa activeze dinamic in zilele urmatoare, prin vizite in tara, luari de pozitii publice si actiuni organizatorice, pana cand dreapta va fi, din nou, "optiunea preferata" a romanilor, deoarece, in conceptia sa, aceasta doctrina este, de fapt, singura optiune capabila care permite Romaniei sa ajunga acolo unde cetatenii isi doresc cu totii pentru ei si pentru generatiile viitoare.

Fostul premier le-a mai spus celor prezenti la mitingul PDL de la Bacau ca una dintre preocuparile principale ale Guvernului pe care l-a condus a fost grija fata de comunitatile locale. Ungureanu considera ca a dat, astfel, "o proba de buna guvernare (...) in cele mai grele conditii economice".

"Democratia adevarata, ca si prosperitatea unei natiuni, amandoua, pornesc de la felul in care reuseste sa reziste si sa fie imbogatita comunitatea locala", a spus Mihai-Razvan Ungureanu, subliniind ca de felul in care alesii PDL vor actiona la nivelul comunitatilor locale, de modul cum vor reusi sa se achite de promisiunile facute electoratului va depinde nu doar succesul comunitatii pe care o reprezinta acestia, ci si destinul partidului din care fac parte, succesul doctrinei de dreapta.

"Contez pe dumneavoastra, cum astept sa contati pe mine. Fiti convinsi ca binele facut aduce bine, tot asa cum greseala atrage greseala", a concluzionat fostul premier.

In cadrul actiunii electorale au mai luat cuvantul senatorul Gabriel Berca, deputatii Mihai Banu, Adrian Popescu si Valerian Vreme, candidatul democrat-liberal la presedintia Consiliului Judetean, Constantin Scripat, cel pentru Primaria municipiului Bacau, Florin Lazar, primarul orasului Targu Ocna, Floarea Ivanoff, edilii-sefi din comunele Dofteana - Ion Bujor , Livezi - Giani Craciun, Casin - Cosmin Curelea, consilierii judeteni Petrica Mihaila si Liviu Miroseanu.

Toti vorbitorii au apreciat actiunile initiate de Guvernul Ungureanu, precizand ca vor fi alaturi de acesta in actiunile viitoare de readucere a dreptei la Putere in Romania.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Ungureanu miscare dreapta, #Ungureanu lansare Candidati Bacau, #platforma dreapta MRU , #PDL