Ungurenii cu ochii scosi salveaza Romania (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 08 Mai 2012, ora 00:11
4496 citiri
Ungurenii cu ochii scosi salveaza Romania (Opinii)
Foto: Facebook

Fostul premier, profesorul de istorie, racneste de pe scena Salii Palatului la pedelistii care tocmai ce fusesera alungati de la guvernare cu el in frunte - "nu lasati ochii in pamant, stati cu fruntea sus si fiti ungurenii mei!"

La sfarsitul frazei chipul ii este contorsionat, ochii-i sunt ficsi de data asta, nu-i mai fug de zeci de ori intr-o secunda dintr-un colt intr-altul.

Mana ridicata in aer si privirea teapana il transfigureaza intr-atat pe Mihai Razvan Ungureanu incat pare de nerecunoscut. Nu a mai ramas nimic din eleganta intelectualului calm si detasat care il punea la punct pe Gadea.

Noul MRU il sperie si pe ultimul pacalit si pe cel mai emulat dintre intelectualii tradati de intreaga clasa politica. In fata unui asemenea spectacol al ridicolului, al neadecvarii si populismului dinamitat cu fragmente solide de patos extrem, nu iti mai ramane decat sa lasi ochii jos in pamant de rusine.

Il inteleg si pe Berceanu care nu isi revenea din mirare - nu e putin sa te abtii a nu face misto de penibilul si ridicolul situatiei: indeamna la lupta si curaj chiar soldatul ciuruit si care i-a condus la marea infrangere.

Nu asta e insa marea problema a emulatorului societatii romanesti. Ci neadecvarea, nepotrivirea totala cu datul imediat, cu mediul ambiant in care se manifesta. Abia apoi intervin sofismele, populismele, chiar minciunile si incoerentele sale, naucitoare pentru orice intelectual cat de cat respectabil.

"Am facut in trei luni cat n-au facut altii in ani de zile" - varful unei serii de declaratii tot mai halucinante si mai rupte de realitate. Din pacate pentru ungureni, ca si pentru cei care isi pusesera o speranta cat de mica in el, discursul de la lansarea candidatilor PDL spune aproape totul despre lipsa de viitor a acestui proiect MRU.

Ungureanu a ajuns sa arunce cuvinte doar ca sa fie ceva rostit - "o politica orientata spre interesul celui mai umil cetatean al acestei tari. Politica dreapta este si o politica a compasiunii, si o politica a meritului".

Cum adica si o politica a compasiunii si una a meritului? De cand e lumea e ori asa, ori invers! Fiecare propozitie din cuvantarea plenara a lui MRU a fost inca o constructie de dragul de a mai spune ceva. Totul pentru a ajunge la singura idee de baza a acestui Mesia chemat si cautat in acelasi timp pentru a salva Romania - "fiti ungurenii mei!"

Pentru ca asta a facut de fapt Ungureanu in cele trei luni cat a stat ca premier - a incercat sa ne spuna cat de multa lume il cauta, cate mii si mii de persoane isi pun speranta in el si cum trag romanul si ungureanul de el ca sa-i reprezinte.

Nu in asta consta charisma care sa atraga multimile. Nu asta ii va transforma pe pedelisti in ungureni si pe acestia in masele care sa aduca noul lider politic de care PDL are nevoie urgenta. Dimpotriva.

PDL ar trebui sa fuga de MRU, nu sa se arunce in bratele lui. E ca un bolovan antirating. Unul tot mai neadaptat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Candidatul PUSL la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a declarat marţi, 23 aprilie, că mazilirea doctorului Cârstoiu este blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor...
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
#MRU lansare candidati PDL, #Mihai Razvan Ungureanu PDL, #Ungureanu discurs PDL , #PDL