Atac la Ungureanu (Opinii)

Joi, 16 Februarie 2012, ora 18:37
18220 citiri
Atac la Ungureanu (Opinii)

"Ungureanu interzice icoanele". "Ungureanu trezeste bugetarii cu noaptea-n cap". "Cum raspunde Ungureanu pentru mortii de la deszapezire?". Ce sunt astea? Titluri la televiziunile de stiri. Noile bucurii ale noului premier. Mihai Razvan Ungureanu s-a transformat in noul incasator al Puterii. Calul de bataie.

Ce inseamna asta? Inseamna un pic de teama. De la Antene la Opozitie. Informatii false, precum cele despre icoane, drumurile blocate, orice declaratie a oricarui functionar de stat, orice politist care s-a imbatat si a cazut pe drum, totul i se va imputa. Nimic nu i se va ierta. Pentru ca Mihai Razvan Ungureanu e vazut ca noul pericol. Noul om care trebuie batut pentru a se asigura ca Traian Basescu e batut total, definitiv, la alegerile din noiembrie. "Marea speranta alba" a Puterii.

Stim cum sta in sondaje? Singurul pe care il avem pana acum e unul dubios, al CSCI, din ziua in care a fost investit in functie. La prima vedere, sta foarte prost. Doar 25% dintre cei intervievati au incredere ca va imbunatati viata romanilor. La a doua vedere, sta excelent. Inseamna ca, dupa doar o zi, avea cu vreo 15% mai mult decat avea Emil Boc. Sa facem si o predictie? Primele sondaje vor confirma ca sta mult mai bine. Si ca e cel mai credibil om al Puterii.

Dar nu asta conteaza. Conteaza mai mult ca MRU are sansa unui start "curat". Fara taieri, doar cu adaosuri pentru populatie.

Cum il ataci pe MRU

Sa ne uitam la cateva lucruri. La ce face Puterea. Suspendarea platii taxei auto la tranzactii, posibile si foarte probabile mariri de pensii si salarii, eliminarea platii sporurilor primite ilegal de functionari, "reorientarea" fondurilor de la Finante pentru proiecte mai pe interesul cetateanului.

Si un nou stil impus de premier. Ati vazut conferinta de presa de dupa sedinta de Guvern de miercuri? N-a sarit in ochi efortul de deszapezire, a iesit altceva. MRU a dat semnalul unei schimbari de stil a Guvernului. A repetat de mai multe ori ca va fi mai multa rigoare, seriozitate extrema, munca mai multa si comunicare eficienta. La inceputul conferintei, la mijloc si, un pic, la sfarsit. Ce inseamna toate astea? Inseamna o campanie electorala a Puterii, sustinuta pe singura platforma pe care se mai pot aseza. Imaginea de om serios, decent si eficient a lui Mihai Razvan Ungureanu. Un om diferit de toti. Tocmai asta a fost ideea pentru care a fost ales. Sa fie diferit. De Emil Boc, dar mai ales de liderii Opozitiei, Victor Ponta si Crin Antonescu.

Tocmai de asta, Opozitia il va ataca alfel. N-are amante, din ce stim, e om serios, nu foloseste expresii gaunoase ca "dinozaurii comunisti" si nici nu are stilul de aparatchik. Asa ca trebuie atacat pe orice pozitie sau expresie. Pentru programul de lucrur al functionarilor, pentru orice critica la adresa celor care nu deszapezesc, pentru orice spune sau nu spune.

Ponta si Antonescu

Cui ii e cel mai greu sa il atace? Liderilor Opozitiei, de data asta. E interesant ca Victor Ponta inca nu a gasit un subiect de atac la premier, iar Crin Antonescu a trebuit sa gaseasca unele de genul "e din servicii". Neconvingatoare.

Asta e cea mai mare problema. Ce pui in locul atacurilor la Boc? Atacuri doar la PDL si Basescu? Daca da, inseamna ca MRU a adus deja ceva nou.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#atac Ungureanu, #Mihai Razvan Ungureanu premier, #Ungureanu Opozitie televiziuni , #premier